TOPlist

John McAfee připravuje ultra bezpečný telefon. Je to potřeba?

bezpecný telefon

John McAfee včera představil plány na svůj ultra bezpečný telefon. Věří, že jeho telefon má tu největší ochranu proti hacknutí ze všech ostatních zařízení. Mimo jiné má jeho telefon také několik fyzických přepínačů.

Bezpečný telefon od McAfeeho nebude ničím levným

Oproti klasickým telefonům má údajně umět odhalit pokus o připojení sledovacího zařízení, nebo pokus o zjištění IMSI (unikátní číslo přidělené pro SIM kartu). Dále má telefon také zajistit anonymní vyhledávání na webu.

bezpecny telefon

Opravdu to ale začíná být zajímavé, až když se dostaneme k tomu, že bude mít fyzické přepínače, pomocí kterých se bude dát odpojit baterie, antény pro Wi-Fi, Bluetooth, geolokaci a také mikrofon s fotoaparátem. Otázkou ale je, jak moc velký rozdíl to pro uživatele bude, protože hardware většinou není problémový, co se týče bezpečnosti. Klíčem k zajištění telefonu je software. Telefon poběží na Androidu, takže to v podstatě znamená, že bude mít v sobě veškeré bezpečnostní díry, o kterých se zatím veřejně neví a Google je neopravil.

McAfee zatím neprozradil, jak jeho úprava systému bude fungovat a jak se změní po softwarové stránce, aby se zamezilo prolomení. Takhle by se dalo zatím říct, že se jedná o Android telefon s fyzickými tlačítky na vypnutí několika částí. Nejedná se přitom o prvního člověka, který se snaží založit business na bezpečnosti. Jak ale například můžete vidět u BlackBerry, lidé na to moc neslyší. Otázkou bude, jak moc uslyší na nový telefon od McAfeeho, který má začínat na ceně 1100 dolarů, což je v přepočtu zhruba 27 000 Kč bez DPH. Na trh by se měl dostat ke konci roku.

Připlatili byste si za „ultra“ bezpečný telefon?

Zdroj: theverge.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (11)