TOPlist

Twitter zavádí QR kódy pro snadnější „follow“ nových uživatelů

twitter-a-qr-kody-2-nahledak

Kdyby se vám snad zdál Twitter trochu komplikovaný, co se týče vyhledávání osob, které chcete sledovat, můžete vyzkoušet novinku, kterou si pro nás Twitter připravil. A co QR kódy? Jste jejich fanoušek? No skvělé, pak se vám tato novinka bude líbit dvojnásob. Nejspíš už pomalu chápete, kam míříme, že?

QR kódy budou fungovat jako odkaz tlačítka „Follow“

Odkud nám to jen připadá povědomé. QR kódy pro jednoduché spojení se s jinými uživateli? Nemá něco podobného také Facebook ve svém Messengeru? A nebo Snapchat? Aha, tak Snapchat má dokonce úplně to samé. Ano, takže už i Twitter nově nabídne možnost začít sledovat někoho nového pouhým naskenováním jeho osobního QR kódu. Není na tom ale vlastně vůbec nic špatného. Někdo by mohl říci, že Twitter jen kopíruje, a ono to tak opravdu je. Ale také by se dalo říci, že Snapchat přišel s novinkou, která se nyní ukazuje jako velmi účinná a efektivní, a nyní ji chce každý. Vlastní QR kódy si totiž můžete umístit třeba na svůj web nebo třeba do svého životopisu, který vytisknete a ono to stejně bude fungovat.

Přístup k novince je jednoduchý. Stačí zatáhnout za levý okraj a v menu již uvidíte položku QR kód. Po jejím rozkliknutí můžete ihned začít skenovat. Nebo si můžete tlačítkem pod okénkem skeneru nechat vygenerovat a ukázat vlastní QR kód. Ten pak můžete jednoduše uložit do svého zařízení nebo ho můžete sdílet přes nejrůznější služby a nástroje.

A stejně si tu otázku musíme klást. Je to vlastně k něčemu dobré? Kolik lidí to asi využije? Myslíme si, že to využijí spíše firmy a značky, které mají na Twitteru profil. Samotných uživatelů ale podle nás mnoho nebude.

Nebo si myslíte, že jde o natolik zajímavou novinku, že by mohla pohnout ledy a Twitteru pomoci s nárůstem uživatelů?

Zdroj: androidauthority.com.

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)