TOPlist

TVProgram.cz – televizní program vždy po ruce

watchingTV

Sledování televizního vysílání bývá nedílnou součástí drtivé většiny české populace a vzhledem k obrovskému počtu televizních stanic se hodí vědět, kdy a jaké pořady se zrovna vysílají. Papírových televizních programů je sice na trhu stále dostatek, ale proč nevyzkoušet jejich digitální podobu, která toho zvládne více? Dnes si představíme šikovnou aplikaci TVProgram.cz pro Android.

TVProgram.cz – televizní program vždy po ruce

Dnešní moderní televizory a satelitní přijímače povětšinou obsahují detaily o nadcházejících pořadech v sobě, ne vždy se ovšem jedná o přehledný seznam a vyhledat například týden dopředu některý film je obtížné. Aplikace TVProgram.cz naproti tomu přináší velmi přehledný televizní program s obrovskou databází stanic, který umožní snadné vyhledávání, třídění a upozornění na nadcházející pořady.

Přívětivé uživatelské prostředí

Již po prvním spuštění nás vítá povedené rozhraní, ve kterém je snadné se vyznat a přitom nabídne vše, co můžeme potřebovat. Na úvodní obrazovce je standardně ihned zobrazen seznam oblíbených stanic a pořadů podle času vysílání. Mezi jednotlivými dny se pak lze přesouvat tahem prstu do stran. Po rozkliknutí určitého pořadu jsme informováni o jeho délce trávní, roku vydání, krátkém popisu a mnohdy i o doplňující informace (trailer, herci, režie či hodnocení z IMDb). Seznam pořadů a stanic lze zobrazit také jako mřížku pomocí stejnojmenné volby v nabídce pod třemi tečkami.

Řazení, vyhledávání a třídění oblíbených stanic

Databáze obsahuje bez mála 600 televizních stanic a je velmi pravděpodobné, že zde naleznete tu svou. Jelikož je aplikace od českých autorů, nemusíte se bát, že by nejznámější české stanice chyběly. Pro výběr stanic stačí kliknout na logo aplikace v levém horním rohu, kde se zobrazí jednotlivé skupiny stanic. U každé stanice lze zvolit, zda bude zařazena do skupiny Oblíbené, která je pak standardně zobrazena na hlavní obrazovce. Seznam oblíbených stanic lze libovolně třídit, přidávat a odebírat jednotlivé stanice. Pokud si budeme přát zobrazit pořady pouze z jedné stanice z Oblíbených, stačí kliknout na logo dané stanice na základní obrazovce. Aplikace TVProgram.cz nabídne i vyhledávání, kterým lze najít filmy či seriály, které se budou vysílat, nebo jsou umístěny ve filmové databázi.

Upozornění na nadcházející pořady

Přehledný seznam stanic a programů není jedinou výhodou televizního programu v telefonu. Na rozdíl od papírové verze vás totiž telefon sám upozorní, pokud se blíží vámi sledovaný a očekávaný pořad. Pro přidání upozornění stačí podržet na kýženém pořadu prst a vybrat možnost Přidat do kalendáře. Díky tomu vás poté telefon upozorní, že se daná událost blíží, a svůj pořad již nezmeškáte.

Závěr

TVProgram.cz představuje šikovnou aplikaci, která zvládne vše, co od ní očekáváte – zobrazit oblíbené stanice, pohodlně je třídit a vyhledávat, zobrazit detaily o pořadech, upozornit na nadcházející pořady a vaše nastavení zálohovat. Vše je navíc umístěno do svěžího a moderního kabátku. Za aplikaci TVProgram.cz nezaplatíte ani korunu, takže nic nebrání vyzkoušení.

TV Guide Smart
TV Guide Smart

 

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (31)