TOPlist

Telefon Turing Monolith Chaconne: tři Snapdragony 830 a 18 GB RAM

Turing-Monolith-Chaconne_ico

Minulý týden jsme vás informovali o připravovaném telefonu Turing Phone Cadenza, který má přijít se dvěma procesory a 12 GB RAM. Našlapané specifikace vystihoval název článku Turing oznamuje šílený telefon s tím nejšílenějším hardwarem. V tu chvíli jsme ještě netušili, že se chystá něco ještě mnohem šílenějšího – Turing Monolith Chaconne.

To je on: Turing Monolith Chaconne To je on: Turing Monolith Chaconne

Turing Monolith Chaconne: nejšílenější ze šílených

Společnost Turing Robotic Industries nyní oznámila monstrum všech monster. Jmenuje se Turing Monolith Chaconne a jeho technické parametry odpovídají menšímu serveru. Asi nejzásadnějším údajem jsou tři procesory, které spolu sdílejí svůj výpočetní výkon. Má se jednat o tři čipy Qualcomm Snapdragon 830 na 2,4 GHz. Zatímco model Cadenza má disponovat 12 GB operační paměti, Monolith Chaconne hodlá jít ještě o polovinu výše – nabídne rovných 18 GB RAM.

Uvnitř tohoto těla se skrývá nejbrutálnější hardware Uvnitř tohoto těla se skrývá nejbrutálnější hardware

Z hlediska úložiště má být k dispozici 768 GB interní paměti. Pokud by vám tato kapacita byla málo, můžete využít hned dva sloty na paměťové karty microSD s kapacitou až 256 GB. Teoreticky se tak můžete dostat až na 1,2 TB úložného prostoru.

Samozřejmě k pohonu takového monstra by běžné akumulátory nestačily – vydržely by totiž možná několik desítek minut. Energii by tedy měly zajišťovat vodíkové palivové články s dodávkou až 120 Wh.

Brutální foťák, čtyři SIMky a průměrný displej

Tělo by mělo být vyrobeno z uhlíkového kompozitu, na zadní straně mají být připraveny čtyři fotoaparáty s celkovým rozlišením 60 Mpx. Na selfíčka pak bude vpředu připraven duální foťák schopný pořídit snímky s rozlišením 20 Mpx. Turing Monolit Chaconne bude mít také vysouvací klávesnici a podporu rozšířené reality s paralelním sledováním a mapováním.

Futuristický design zařízení Futuristický design zařízení

Pozadu nezůstává ani konektivita – do zařízení bude možné nainstalovat až čtyři SIM karty velikosti nanoSIM. Nejméně působivým údajem tak je displej s úhlopříčkou 6,4″ a rozlišením 2150 x 3840 obrazových bodů (4 K).

Firma v tiskové zprávě rovněž uvádí, že vývoj a výzkum tohoto zatím jen hypotetického telefonu probíhá ve finském městě Salo – místě, kde vyráběla a vyrábí své mobily také Nokia. Jestliže o koupi tohoto monstra uvažujete, ačkoli ještě není známa jeho cena, budete si muset počkat. Zahájení prodejů je totiž plánováno až na rok 2018. To je samozřejmě hodně dlouhá doba, která zavdává pochybám, zda se opravdu tohoto zařízení dočkáme.

Turing Monolith Chaconne insane

Turing Monolith Chaconne insane

Zdroje: androidpolice.com, phonearena.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (19)