TOPlist

Truecaller spolupracuje s Huawei. Telefon vám prozradí, odkud přichází neznámý hovor

Truecaller a Huawei – náhleďák

Aplikaci Truecaller vám pravděpodobně nemusíme zdlouhavě představovat. Ve zkratce se jedná o aplikaci, která vám prozradí, odkud pochází hovor, přestože nemáte telefonní číslo uložené ve svých kontaktech. Zjistit tak snadno můžete, kdy vám volá například marketingové oddělení, které se vám bude snažit prodat nějaký produkt. Nyní vývojáři této aplikace oznámili spolupráci se společností Huawei, která je tak bude předinstalovávat na své nové smartphony.

Truecaller poprvé v Honoru 8

Prvním zařízením, které se dočká předinstalované aplikace Truecaller, bude Honor 8, který Huawei nedávno představil, a my ho pro vás exkluzivně zrecenzovali.

Aplikace by se dle slov vývojářů měla objevit ve všech nových smartphonech čínského výrobce, ale ani to neznamená, že bude součástí každého jednotlivého telefonu. Aplikace bude totiž většinou instalována jen do modelů pro amrický trh, Střední východ, severní Afriku, jihovýchodní Asii a Indii. V Evropě tedy pravděpodobně aplikaci nenajdeme a pokud ano, tak jen ve vybraných modelech.

Honor 8

Jak k tomu došlo?

Společnost Huawei hledala před uvedením Honoru 8 partnera, který by pomohl zvýšit uživatelský komfort. Truecaller byl pro ně jasnou volbou, protože jednoduše přispívá ke zlepšení nativní aplikace pro hovory.

Aplikaci v současnosti používá okolo 200 milionů uživatelů po celém světě a krok, kterým zahajuje spolupráci se společností Huawei by mu mohl přinést další miliony uživatelů.

Truecaller: Spam Call Blocker
Truecaller: Spam Call Blocker

Zdroj: androidcentral.com

 

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)