TOPlist

Trinity – přenosná větrná elektrárna pro vaše smartphony

vetrak main

Na Kickstarteru se objevil další velmi zajímavý koncept přenosné nabíječky pro telefony a tablety nebo jakékoliv zařízení nabíjející se z USB portu. Jedná se o větrnou elektrárnu Trinity. Trinity se skládá ze tří větrných čepelí, které pohánějí 15W generátor nabíjející 15 000mAh vestavěnou baterii. Dále obsahuje tři polohovatelné nohy pro stabilizaci zařízení a to vše se vejde ve složeném stavu do 30centimetrového válce. Po rozložení má poté zařízení až 58 centimetrů o váze 1,13 kg.

http://youtu.be/bB2qXHv2Tos

 

Plně nabitá vestavěná baterie nabije váš telefon či tablet 4-6 krát, samozřejmě záleží na velikosti baterie, kterou nabíjíte. Vestavěnou baterii z Trinity můžete napájet také ze sítě, takže se dá použít i jako obyčejná power banka. Celé zařízení je poté vodotěsné s certifikací IPX6. Dále na Trinity naleznete dvojici USB konektorů a LED diodu signalizující stav kapacity baterie. Větrnou elektrárnu můžete využít opravdu všude a při jakékoliv situaci, kdy nemáte možnost přístupu k elektřině. Stačí jenom, aby trošku foukalo.

trinity konektory

Pro příklad, na pláži, kde můžete strávit celý den, při kempování, na lodi, na festivalech, v parku nebo v nouzových situacích při výpadcích proudu. Projekt, který potřeboval ke spuštění 50 000 dolarů je již zafinancován. Momentálně, 15 dní před koncem, nasbíral již přes 63 tisíc dolarů. Předpokládaná cena zařízení bude 249 dolarů.

trinity nabíjení

Zdroj: Kickstarter.

David Zmuda
O Autorovi - David Zmuda

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)