Třetina partnerů si nevěří, šmírují druhého pomocí telefonu

třetina čechů nevěra 2

Společnost SAZKAmobil provedla zajímavý průzkum, který se zaobíral palčivým tématem – důvěrou mezi partnery, kde hrál hlavní roli mobilní telefon. Podle průzkumu bylo zjištěno, že až třetina partnerů v České republice nevěří svému protějšku natolik, aby se ubránila občasnému prohledávání a šmírování mobilního telefonu. Zatímco celkový podíl partnerů činí necelou třetinu (29 %), ženy mají na tomto čísle výrazně vyšší podíl (41 % vs. 19 % mužů). Má něžné pohlaví větší důvod k žárlivosti?

Taková kontrola mobilu, pokud se na ni přijde, vyvolává ve většině případů konflikt. Podle statistiky totiž bylo zjištěno, že 55 % těch, kteří do mobilního telefonu partnera nahlédli, nalezli nějakou znepokojující skutečnost. Jednalo se především o nějaký druh partnerovy lži, nevěru či kompromitující fotografie.

Třetina partnerů si nevěří a prohledává mobil druhému Třetina partnerů si nevěří a prohledává mobil druhému

Tisková zpráva bohužel neuvádí, kolik dobrovolníků se do průzkumu zapojilo a jak jsou tedy čísla reálná. Nemůžeme ale popřít, že moderní technologie a mobilní telefony dnes hrají v tomto problému významnou roli. Spousta uživatelů totiž v mobilním telefonu uchovává informace a data, která by se mnohdy neměla dostat před zraky jiných, natož partnera. A uživatelé to vědí, což dosvědčuje i celá třetina dotázaných, kteří partnerův telefon prohledávají.

Zdá se vám, že je třetina partnerů, kteří si nevěří, velké číslo?

zdroj: SAZKAmobil TZ

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (13)