TOPlist

Třetí aktualizace beta verze Androidu 7.0 Nougat pro Galaxy S7 a S7 Edge

samsung-nougat-galaxy-beta-program_ico

Před třemi týdny oznámil jihokorejský Samsung spuštění beta programu ve Spojených státech, Velké Británii a Jižní Koreji. Testuje v něm připravovaný Android 7.0 Nougat pro telefony Samsung Galaxy S7 a S7 Edge. Uživatelé, kteří se do programu přihlásili, poskytují výrobci zpětnou vazbu, na jejímž základě jsou prováděny opravy a úpravy. O skutečnosti, že Samsung bere testování velmi vážně, svědčí mimo jiné fakt, že během tak krátké doby vychází již třetí aktualizace beta verze Androidu 7.0.

Výrobce v updatech neprovádí jen opravy chyb, ale také přidává nové funkce, které zatím vlajkové lodě neměly. Poslední aktualizace tak například umožňuje měnit uspořádání panelu Rychlého nastavení. Zde si uživatel může vybrat ze tří rozložení: 3×3, 4×3 a 5×3 tlačítek. Volitelně je možné v této oblasti zapnout respektive vypnout zobrazování posuvníku pro změnu intenzity svitu obrazovky.

Třetí aktualizace beta verze přináší i menší novinky

Pravděpodobně jen prozatím zmizela ze Samsungu Galaxy S7 Edge postranní nabídka, nicméně lze předpokládat, že v některé z příštích aktualizací se uživatelé dočkají nové a vylepšené verze. Menší změny se odehrály v rámci lepší použitelnosti u zámku obrazovky, režimu více oken a oznamovací oblasti. Samozřejmě i třetí aktualizace beta verze přináší opravy dosud nalezených chyb a bezpečnostní záplaty k 1. listopadu. Ani toto sestavení však není zcela bezchybné – Samsung například upozorňuje, že někteří uživatelé mohou zaznamenat problém s obrazovkou. Ten se projevuje prodlevou mezi probuzením zařízení a rozsvícením displeje. Potíže se však týkají pouze malého počtu uživatelů.

Aktualizace je k dispozici majitelům telefonů Galaxy S7 a S7 Edge Aktualizace je k dispozici majitelům telefonů Galaxy S7 a S7 Edge

Aktualizaci zatím dostávají uživatelé ve Velké Británii, nicméně lze předpokládat, že brzy bude k dispozici i dalším majitelům telefonů Galaxy S7 a S7 Edge. Verze firmware po aktualizaci je G935FXXU1ZPKK a instalační balíček je velký kolem 300 MB.

Myslíte, že je veřejné beta testování dobrým nápadem? Zapojili byste se do testů, kdyby výrobce vašeho telefonu nabízel tuto možnosti? Podělte se o své názory v diskuzi pod článkem!

Zdroje: androidauthority.com, sammobile.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (15)