TOPlist

10 tipů na zajímavé zboží z čínských obchodů #12

TOP

Po dvoutýdenní pauze se opět vrací náš seriál s 10 tipy na zajímavé čínské zboží. Jaké zajímavosti jsme si pro vás tentokrát připravili?

1) Klon hodinek Motorola Moto 360

Líbí se vám chytré hodinky Motorola Moto 360, ale nechcete utrácet vysokou částku? Pak by vás mohl zaujmout klon z Číny, který kopíruje design oblíbených hodinek, ale zároveň se jedná o levné zboží za zlomkovou cenu. Podle tvůrců nechybí možnost spárování s mobilním telefonem, krokoměr, měřič spánku a dokonce i měřič srdečního tepu. Není to skvělé?

zboží z Číny - klon Moto 360

Cena: 1080 Kč (Aliexpress)

– zaslal Vlastimil Šlosar (celkově 1 tip)

2) Nálepka Androida

Druhý tip na čínské zboží představuje lákadlo pro fanoušky mobilního systému Android, kteří se nebojí ukázat svou náklonnost i ostatním. Nálepka známého robota Android měří na výšku 10 cm a seženete ji již za cenu 25 Kč.

zboží z Číny - nálepka

Cena: 25 Kč (eBay)

– zaslal Jiří Hnik (celkově 5 tipů)

 

3) Levná bezdrátová klávesnice

Psaní na mobilních telefonech či tabletech nejspíše ještě dlouho nebude tak pohodlné a rychlé jako na plnohodnotné klávesnici u počítače či notebooků. Dotykový displej zkrátka neumožní uživatelům zadávat text dostatečně rychle. Řešením jsou proto bezdrátové klávesnice, které lze snadno s mobilními přístroji spárovat. Nechcete utratit příliš mnoho peněz? Pak pro vás máme další tip.

zboží z Číny - klávesnice

Cena: 264 Kč (Aliexpress)

– zaslal Ivo Danek (celkově 1 tip)

4) Levný a skladný stojánek pro telefony

Stále řešíte problém s válejícím se telefonem? Tradiční stojánky jsou pro vás příliš rozměrné, protože jeden potřebujete nosit stále s sebou? Čínský trh pomůže! Tento skladný stojánek se vejde díky svým kompaktním rozměrům třeba do kapsy (ale lepší je samozřejmě batoh) a následně poslouží jako jednoduchý stojánek. Zklamáním rozhodně není ani velmi nízká cena.

zboží z Číny - držák

Cena: 24 Kč (Aliexpress)

– zaslal Michal Vachout (celkově 1 tip)

 

5) Speciální přísavka jako prsten

Vlastníte telefon, který má tak kluzký povrch a konstrukci, že často hrozí vysmeknutí? Tak jej opatřete speciální přísavkou ve tvaru prstenu, která mobilní telefon zajistí proti vyklouznutí a pádu. Koneckonců lze toto zboží využít i jako žertovný dárek pro vašeho kolegu, kterému třeba často vypadává mobilní telefon z ruky. S cenou 43 Kč se jistě jedná o zanedbatelnou položku.

zboží z Číny - přísavka prsten

Cena: 43 Kč (Banggood)

– zaslal Jan Bačovčin (celkově 1 tip)

6) Cestovní nabíječka s 5 USB výstupy

Spousta z nás často cestuje, ať už za prací nebo jako příležitost k uvolnění a poznávání nových krajin. Ne všude jsou ovšem zásuvky s přísunem elektrické energie takové, jaké známe z našich domácností. Zároveň tvoří mobilní telefony společníka na všech cestách a v některých zemích by tedy mohl vzniknout problém s nabíjením. Číňané ovšem přinášejí řešení – univerzální cestovní nabíječka, která disponuje vyměnitelnou zástrčkou a 5 USB výstupy s proudem až 3 A. Vysoká není ani cena.

zboží z Číny - cestovní nabíječka

Cena: 295 Kč (Aliexpress)

 zaslal Daniel Polák (celkově 1 tip)

7) Univerzální nástroj

Univerzálních nástrojů, které nahradí hned několik pomůcek, není nikdy dost. Tento šikovný kus plechu stojí pouze 46 Kč, je velmi skladný a hlavně nahradí například otvírák na pivo, plechovky, šroubovák, metr či třeba stojánek na telefon. Jeho rozměry navíc zajistí, že se vejde i do peněženky místo kreditní karty.

zboží z Číny - univerzální nástroj

Cena: 46 Kč (Tiny Deal)

 – zaslal Jiří Hnik (celkově 5 tipů)

8) USB Hub a datový kabel v jednom

Docházejí vám USB porty ve vašem počítači či notebooku? Co zkusit Micro USB kabel, který v sobě obsahuje také HUB se třemi USB porty? Díky tomu můžete dále synchronizovat data s mobilním telefonem, ale využít další 3 USB sloty.

zboží z Číny - OTG hub

Cena: 123 Kč (eBay)

 – zaslal Jiří Hnik (celkově 5 tipů)

9) Čtečka karet, MHL a OTG pro mobilní telefon

Mobilní telefony dnes zvládnou spoustu činností, na které jsme byli zvyklí dříve pouze z počítačů. Často nám ale na mobilním telefonu chybí potřebné konektory a výstupy. Jak z toho ven? Pokud váš telefon disponuje alespoň funkcí USB OTG, můžete využít tohoto šikovného nástroje. Ten v sobě obsahuje čtečku paměťových karet a USB vstup pro připojení Flash Disků či dalších periferií. A pokud váš telefon podporuje také MHL, můžete telefon propojit například s televizí pomocí HDMI kabelu. Dá se bohužel předpokládat, že toto zařízení nebude fungovat zdaleka na všech mobilních telefonech s Androidem, podle výrobce je podpora zajištěna pro mobilní přístroje Samsung Galaxy S3/S4 a Note 2.

zboží z Číny - OTG MHL karta

Cena: 201 Kč (eBay)

 – zaslal Jiří Hnik (celkově 5 tipů)

10) Kvalitní plastová verze Google CardBoard

V předchozích dílech jsme  trochu opomíjeli virtuální realitu, která se čím dále více blíží a zpřístupňuje i běžných uživatelům. Papírovou verzi Google CardBoard jsme tu již měli, pojďme si tedy představit kvalitnější brýle s plastovou konstrukcí, které oproti některým plastovým řešením nabízejí i magnetické tlačítko. Cena je samozřejmě vyšší, ale stejně tak komfort oproti papírové verzi.

zboží z Číny - CardBoard

Cena: 455 Kč (Deal Extreme)

– zaslal Matyáš Jelínek (celkově 1 tip)

 

Vzhledem k obrovskému počtu čínských obchodů je velmi pravděpodobné, že se zboží z našeho článku nalézá i v jiném obchodě s nižší cenou. Uvedli jsme pouze ověřené obchody, ze kterých jsme povětšinou dané zboží sami zakoupili. Pokud objevíte stejný výrobek s nižší cenou, dejte nám o tom vědět v komentářích. Rádi tipy na obchody rozšíříme. Děkujeme.

Soutěž: Pošli nám svůj tip na čínské zboží a vyhraj zajímavé ceny!

Tento článek vznikl jako pokračování návodu Jak nakupovat zboží z čínských obchodů. Zajímavých zboží v čínských obchodech jsou desítky až stovky, proto bychom chtěli ve stejném duchu pokračovat i nadále. Jelikož je o tento seriál velký zájem, rozhodli jsme se odměnit čtenáře, kteří pomohou s jeho tvorbou. Každý, kdo pošle šikovný tip, který použijeme v našem seriálu, se zařadí do soutěže. Vyhrají pak tři čtenáři, kteří zaslali nejvíce tipů, které použijeme v některých z nadcházejících dílů.

O co budeme hrát?

svítící USB kablík

Vítěze vyhlásíme každý 5. díl, druhé vyhlášení proběhne 15. díl. K odeslání svých tipů využijte soutěžní formulář.

Pravidla soutěže

  1. Soutěž pořádá server www.svetandroida.cz.
  2. Soutěže se mohou zúčastnit všichni občané České republiky a Slovenska.
  3. Do slosování budou zařazeni pouze ti soutěžící, kteří vyplní kontaktní údaje (jméno a příjmení, e-mail, odkaz na zboží) a potvrdí souhlas s pravidly soutěže.
  4. Každý 5. díl budou vybráni 3 výherci (ti, kteří zašlou nejvíce tipů, které se objeví v našich článcích), které budeme kontaktovat na uvedeném e-mailu za účelem získání adresy pro zaslání výhry.
  5. Druhé vyhlášení proběhne 15. díl seriálu.
  6. Každá osoba se může soutěže zúčastnit vícekrát, ovšem vždy s odkazem na jiné zboží. Duplicitní a podvodné záznamy budou ze soutěže vyřazeny, stejně tak účty založené pouze za účelem soutěže.
  7. Ze zákona se na výhry nevztahuje záruka.
  8. Pořadatel soutěže si vyhrazuje právo změnit pravidla, termín konání soutěže a ceny. Za výhry nelze obdržet finanční náhradu a nelze je vymáhat právní cestou.
  9. V případě, že výherce na informační e-mail o získání výhry neodpoví do 72 hodin od odeslání, bude automaticky vybrán výherce jiný a původnímu výherci nárok na výhru zaniká.

Předchozí díly seriálu 10 tipů na zajímavé zboží z čínských obchodů

Líbil se vám dnešní výběr 10 zajímavých zboží?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (18)