TOPlist

10 tipů na zajímavé zboží z čínských obchodů #11

zboží z Číny – top

Po dvoutýdenní pauze se opět vrací náš seriál s 10 tipy na zajímavé čínské zboží. Jaké zajímavosti jsme si pro vás tentokrát připravili?

1) Měřič větru pro mobilní telefony

Začněme již vcelku tradičně spíše vtipnějším tipem na čínské zboží – jistě se mezi námi najde spoustu lidí, kteří ke své práci či koníčku potřebují znát sílu větru (piloti dronů apod.). Většinou existují na toto měření speciální přístroje, v Číne lze ovšem najít i zařízení do 3,5mm jacku. Cena je bohužel vyšší, přesto se jedná o nesmírně zajímavé zboží. :)

zboží z Číny - měřič větru

Cena: 1176 Kč (eBay)

– zaslal Eduard Marko (celkově 2 tipy)

2) USB hub jako postavička člověka

Občas se stane, že v počítači dojde počet USB konektorů, což je jistě nepříjemné. USB standard ale umožňuje rozšířit počet konektorů pomocí USB hubů, kterých je na trhu obrovské množství. Námi zmíněný je ovšem jedinečný svým tvarem a konstrukcí, která připomíná lidskou postavu.

zboží z Číny - USB hub

 

Cena: 53 Kč (Aliexpress)

– zaslal Ladislav Policky (celkově 2 tipy)

3) USB větráček pro teplé počasí

Parná léta se blíží, práce či večerní zábava u počítače ale rozhodně nekončí. Pokud i vás doma či v kanceláři často trápí horké počasí, můžete vyzkoušet levný a šikovný větrák do USB portu. Díky ohebnému kabelu lze nastavit libovolnou pozici a ofukovat libovolné části těla.

zboží z Číny - USB větrák

Cena: 51 Kč (Aliexpress)

– zaslal Ladislav Policky (celkově 2 tipy)

 

4) Model helikoptéry ovládaný telefonem

Letní počasí má samozřejmě i pozitivní vlastnost – můžeme trávit spoustu času venku se svými blízkými, ale také si užít spoustu srandy s létajícími hračkami, u kterých oceníme rozsáhlý prostor. Náš další tip směřuje především k modelářům začátečníkům, kteří by si chtěli vyzkoušet pilotovat vlastní helikoptéru pomocí mobilního telefonu.

zboží z Číny - model vrtulníku

Cena: 725 Kč (+112 Kč poštovné) – eBay

– zaslal  Eduard Marko (celkově 2 tipy)

 

5) Nabíjecí USB kabel, který signalizuje plné nabití

Nabíjecích kabelů jsme měli v našem seriálu již spoustu, tento šikovný kablík ocení zejména uživatelé, jejichž telefony nedisponují notifikační LED diodou. Naše další zboží totiž díky LED diodě v konektoru prozradí, zda stále probíhá nabíjení, nebo máš již váš telefon plně dobitou baterii.

zboží z Číny - kabel indikace nabíjení

Cena: 185 Kč (Aliexpress)

– zaslal Roman Michta (celkově 2 tipy)

 

6) Magnetický nabíjecí kabel pro Sony Xperia Z3/Z2/Z1

Nabíjení pomocí magnetického kabelu je pro mnohé velkou výhodou telefonů značky Sony, někteří to dokonce berou jako nutnost, neboť je přístup k Micro USB konektoru vlivem ochranných krytek složitější. Pokud se vám ovšem nechce za originální kabel utrácet, můžete vyzkoušet levnější variantu z Číny.

zboží z Číny - sony nabíječka magnetická

Cena: 68 Kč (Aliexpress)

– zaslal Roman Michta (celkově 2 tipy)

 

7) Silikonové záslepky na 3,5mm jack a Micro USB

Pracujete v prašném prostředí a chcete ochránit dutiny vašeho telefonu? Pak můžete vyzkoušet další tip na čínské zboží – sadu ochranných špuntů do Micro USB a 3,5mm jack. Balení obsahuje 4 varianty – 20 bílých a černých špuntů do Micro USB a 20 černých a bílých záslepek pro 3,5mm jack.

zboží z Číny - špunt do micro usb

Cena: 51 Kč (eBay)

– zaslal Stepan Konopka (celkově 1 tip)

 

8) Nabíječka do auta se zobrazením napětí, proudu a teploty

Pokud často cestujete automobilem a navíc intenzivně používáte mobilní telefon (například jako navigaci), jistě by se vám hodila nabíječka, která by doplnila energii vašemu telefonu i v autě. Vyzkoušet můžete náš 8. tip na čínské zboží – tato nabíječka kromě dvou nabíjecích konektorů s proudem až 3,1 A zobrazí i odebíraný proud či napětí a okolní teplotu.

zboží z Číny - nabíječka do auta

Cena: 158 Kč (eBay)

– zaslal Michal Hladký (celkově 1 tip)

 

9) Zajímavý fitness náramek

Hezké počasí přímo láká na sportovní aktivitu a mnozí se jistě poohlížejí po nějakém fitness náramku, který by jejich sportovní klání monitoroval. Proč se omezovat jen na výrobky na našem trhu? Fitness náramek Health Kadingle F1 za svou cenu nabídne originální design (ve více barvách), vodotěsnou konstrukci, samozřejmě krokoměr, monitorování spánku, alarm, upozornění na příchozí volání a navíc podle autorů vydrží na jedno nabití až 30 dní ve stand by režimu.

zboží z Číny - fitness náramek

Cena: 433 Kč (Tiny Deal)

– zaslal Jiří Hnik (celkově 1 tip)

10) Přesný kapacitní stylus

Poslední tip je od našeho čtenáře, který zároveň přidává osobní zkušenost. Tento stylus se podle jeho slov řadí k těm nejpřesnějším, které lze pro běžné kapacitní displeje zakoupit. Konstrukce je odlišná od běžných stylusů, kterých je na trhu mraky. Ačkoliv se dá tento stylus zakoupit i na českém trhu, čínská verze je tak levná, že si člověk říká – proč to alespoň nezkusit?

zboží z Číny - stylus

Cena: 76 Kč (Aliexpress)

– zaslal Róbert Emodi (celkově 1 tip)

 

Vzhledem k obrovskému počtu čínských obchodů je velmi pravděpodobné, že se zboží z našeho článku nalézá i v jiném obchodě s nižší cenou. Uvedli jsme pouze ověřené obchody, ze kterých jsme povětšinou dané zboží sami zakoupili. Pokud objevíte stejný výrobek s nižší cenou, dejte nám o tom vědět v komentářích. Rádi tipy na obchody rozšíříme. Děkujeme.

Soutěž: Pošli nám svůj tip na čínské zboží a vyhraj zajímavé ceny!

Tento článek vznikl jako pokračování návodu Jak nakupovat zboží z čínských obchodů. Zajímavých zboží v čínských obchodech jsou desítky až stovky, proto bychom chtěli ve stejném duchu pokračovat i nadále. Jelikož je o tento seriál velký zájem, rozhodli jsme se odměnit čtenáře, kteří pomohou s jeho tvorbou. Každý, kdo pošle šikovný tip, který použijeme v našem seriálu, se zařadí do soutěže. Vyhrají pak tři čtenáři, kteří zaslali nejvíce tipů, které použijeme v některých z nadcházejících dílů.

O co budeme hrát?

svítící USB kablík

Vítěze vyhlásíme každý 5. díl, druhé vyhlášení proběhne 15. díl. K odeslání svých tipů využijte soutěžní formulář.

Pravidla soutěže

  1. Soutěž pořádá server www.svetandroida.cz.
  2. Soutěže se mohou zúčastnit všichni občané České republiky a Slovenska.
  3. Do slosování budou zařazeni pouze ti soutěžící, kteří vyplní kontaktní údaje (jméno a příjmení, e-mail, odkaz na zboží) a potvrdí souhlas s pravidly soutěže.
  4. Každý 5. díl budou vybráni 3 výherci (ti, kteří zašlou nejvíce tipů, které se objeví v našich článcích), které budeme kontaktovat na uvedeném e-mailu za účelem získání adresy pro zaslání výhry.
  5. Druhé vyhlášení proběhne 15. díl seriálu.
  6. Každá osoba se může soutěže zúčastnit vícekrát, ovšem vždy s odkazem na jiné zboží. Duplicitní a podvodné záznamy budou ze soutěže vyřazeny, stejně tak účty založené pouze za účelem soutěže.
  7. Ze zákona se na výhry nevztahuje záruka.
  8. Pořadatel soutěže si vyhrazuje právo změnit pravidla, termín konání soutěže a ceny. Za výhry nelze obdržet finanční náhradu a nelze je vymáhat právní cestou.
  9. V případě, že výherce na informační e-mail o získání výhry neodpoví do 72 hodin od odeslání, bude automaticky vybrán výherce jiný a původnímu výherci nárok na výhru zaniká.

Předchozí díly seriálu 10 tipů na zajímavé zboží z čínských obchodů

Líbil se vám dnešní výběr 10 zajímavých zboží?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (34)