TOPlist

Tip z redakce: Jak mít celou noc tichý profil a přitom nezaspat?

tip z redakce budík tichý náhl

Věčně otravné notifikace drtivé většiny aplikací jsou často důvodem, proč stále větší množství uživatelů funguje s telefonem zásadně v tichém režimu. Taková situace sice přestává být pro společnost problémem – neustálé držení smartphonu v ruce vám nedovolí zmeškat žádný hovor ani bez vyzvánění – přesto je zvuk v některých případech potřeba. Jednoduchý tip z redakce vám poradí, jak si celou noc užívat nefalšovaného tichého režimu a přitom ráno nezaspat.

Tip z redakce: Nastavení tichého profilu

S příchodem Android 5.1 se spoustě uživatelů otevřely nové možnosti využívání zvukových profilů. Intuitivnější a praktičtější rozhraní umožňuje v této verzi systému na tichý profil (nebo kterýkoli další) nastavit časování. Kromě klasického časového nastavení na libovolný počet hodin je také možné nastavit tichý profil do doby prvního budíku. Praktická funkce vám umožní klidný spánek bez nutnosti přenastavovat jednotlivé profily a povolovat zvuky budíků jednotlivě.

Jak na to?

  • Nejprve je nutné běžně nastavit libovolný budík.
  • Na domácí obrazovce se při stisknutí tlačítka hlasitosti zobrazí nabídka zvuků obsahující profily.
  • Klikněte na položku „Žádné“, která indikuje tichý profil.
  • Váš tichý profil bude s největší pravděpodobností nastaven na dobu neurčitou. Díky předem nastavenému budíku se vám zobrazí kromě neurčité doby a časovače i možnost „Do příštího budíku“.
  • Pod tímto nápisem by se měl zobrazit čas vámi zvoleného budíku. Pokud je čas správný, zvolte tuto možnost.

Váš telefon bude až do prvního zazvonění budíku kompletně v tichém profilu, který přeruší až první budík. V hlasitém módu zůstane až do zpětného manuálního přepnutí, proto se nemusíte bát, že po promeškání prvního budíku z mnoha propásnete i další.

Funkce kvůli bugu zmizela z verze 6.0.1

Ačkoli zmiňovaná vychytávka funguje bez problémů na Androidu 5.1 i 6, po prvním menším updatu letošního Marshmallow se šikovná funkce záhadně vytratila. Chybějící funkci nejdříve zaznamenali všímaví uživatelé CyanogenMod ROM, s největší pravděpodobnosti se však jedná pouze o chybu ze strany Googlu.

Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)