Tip z redakce: Jak automaticky zvýšit jas při spuštění aplikace Fotoaparátu?

Tip z redakce – fotoaparát (1 of 1)

Je sobota a my pokračujeme dalším dílem seriálu Tip z redakce. Dnes si ukážeme, jak automaticky zvýšit jas po spuštění aplikace Fotoaparátu, což se bude hodit u většiny telefonů.

Při focení je sluníčko přítel i nepřítel

Fotit za slunečného počasí je povětšinou výhodou – je totiž zajištěn dostatek světla, který zejména malé čipy mobilních telefonů vyžadují. Nastává ovšem jiný problém – čitelnost moderních displejů na slunci není nejlepší a jistou podmínkou je maximální jas. Jistě nám ale čtenáři dají za pravdu, že v momentě, kdy člověk vytáhne mobilní telefon pro rychlou momentku a nemá zrovna nastaven maximální jas, je problém jej nastavit. Zkrátka není toho moc vidět.

Ukážeme si, jak s tímto nepříjemným problémem skoncovat. Naučíme telefon automaticky zvýšit jas na maximum při spuštění fotoaparátu.

Některé telefony to umí automaticky

Čistý Android tento úkon bohužel neumí. Někteří výrobci však tuto možnost přidávají. Troufneme si ale tvrdit, že většina telefonů tuto funkcí neumí.

Jak toho docílíme?

Pomůže známá série nástrojů, kde se nejvíce zaměříme na oblíbený AutomateIt.

Nastavení v praxi – AutomateIt

Na úvodní obrazovce aplikace zvolme možnost Přidat pravidlo a jako spouštěč poté Stav aplikace. Na následující obrazovce pomocí ikony s lupou vyhledáme aplikaci Fotoaparát ve vašem telefonu. Zaškrtnutí v dolní části ponechme a volme možnost Další.

Akcí bude v tomto případě jednoznačně Nastavit jas obrazovky. Pokud váš telefon disponuje systémem, který umožňuje nastavovat úroveň jasu i při aktivním Automatickém řízení, zaškrtněme tuto volbu a nastavme jas na nejvyšší úroveň (255). V tomto případě na redakčním telefonu Huawei Mate 7 se jas zvýší naplno i při spuštěném automatickém řízení a po opuštění aplikace fotoaparátu se vrátí zpět na dříve nastavenou hodnotu.

V poslední záložce Pravidlo si úkol jednoznačně pojmenujeme a ikonou diskety v pravém horním rohu uložíme.

Tip z redakce – předchozí díly

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)