Tip z redakce: Jak zálohovat jen některé složky s fotkami?

Google Plus Around the World

Sociální služba Google Plus se může stát volitelnou součástí vašeho Google účtu – tuto skutečnost si sami zvolíte při vytváření účtu. Nemusíte být ani fanoušky sociálních sítí a můžete Google Plus šikovně využít. Jak? Například pro automatické zálohování fotografií a videí do cloudu. Nebudeme se zde zabývat riziky, která se skrývají při zálohování citlivých dat do cloudu, ale pojďme si ukázat, jak přesně definovat, které složky se mají automaticky zálohovat a které nikoliv. Ve výchozím stavu se vás mobilní telefon po nalezení složky s obrázky zeptá, zda chcete tuto složku zálohovat. Několik čtenářů se nás ovšem dotazovalo, jak se k tomuto výběru dostat zpětně a jak změnit nastavení u jednotlivých složek. Pojďme si to ukázat.

  1. Spusťte aplikaci Fotky.
  2. Tahem prstu zleva doprava vysuňte menu a zvolte možnost V zařízení.
  3. Zobrazí se seznam složek s fotografiemi uložených v telefonu.
  4. Ikonou obláčku na pravé straně lze u každé složky definovat, zda se má zálohovat, či nikoliv.

tip z redakce Google Plus (1)

Pomohl vám tento tip z redakce ohledně Google Plus?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (11)

+ Přidat článek

Další zajímavosti

+ Přidat článek