Tip pro uživatele Samsung telefonů: Proměňte domácí tlačítko v senzorové

domácí tlačítko

Telefony Samsung jsou dodnes typické pro své domácí tlačítko, ve kterém v nových generacích sídlí i čtečka otisků prstů. Nebaví vás tlačítko pro návrat domů vždy mačkat? Chcete jej ušetřit a stejnou funkci vykonat pouze přiložením? Tak si pojďme ukázat jak na to.

easyHome for Samsung: Naučte domácí tlačítko víc

Nové generace Samsung telefonů mají domácí tlačítko se čtečkou otisků prstů a celý trik spočívá v podstatě jen v tom, že právě čtečka otisků prstů zareaguje. Díky tomu je možné vykonat určitou funkci ihned po tom, co se prst dotkne tlačítka. Není přitom ani podstatné, zda se jedná o autentifikovaný prst, a celý proces je velmi rychlý. Zároveň ale můžete již tušit, že starší Samsungy bez čtečky otisků prstů nejsou podporovány.

ctecka-otisku-prstu-uvod

Instalace a nastavení

Abychom domácí tlačítko proměnili v senzorové, stačí nám nainstalovat aplikaci easyHome for Samsung. Nastavení samotné aplikace je pak velmi snadné – po spuštění stačí stisknout volbu Start the app a povolit přístup k datům o využití. V tuto chvíli již aplikace funguje a reaguje na dotknutí tlačítka přechodem na domácí obrazovku. Reakce je ale s menší prodlevou – to z toho důvodu, že easyHome for Samsung čeká, zdali nepoužijete akci pro delší stisk.

Jelikož je ale použití této akce podmíněno nákupem plné verze, doporučujeme aktivovat volbu Speed mode, díky které je následný přechod na domácí obrazovku rychlejší. Samozřejmě tedy jen za předpokladu, že neplánujete nakoupit plnou verzi a používat zmíněnou akci pro delší přidržení prstu na senzoru otisků prstů. Pokud využíváte v nějaké aplikaci otisk prstu, hodí se tuto aplikaci vybrat v seznamu Blacklist – v uvedených aplikacích nebude možné přejít na domovskou obrazovku pouhým přiložením prstu.

easyHome - Fingerprint Actions
easyHome - Fingerprint Actions

Plná verze s více funkcemi

Pokud by vás aplikace zaujala, můžete ještě vyzkoušet plnou verzi za 40 Kč, která nabízí několik funkcí navíc:

  • možnost použít dlouhý stisku,
  • neomezený počet aplikací v black listu,
  • možnost použít zvukovou a vibrační odezvu po stisku.

A snad jen jedno upozornění na závěr – může se stávat, že telefon danou aplikaci po nějaké době ve spánku ukončí. Je potřeba přistoupit do NastaveníBaterieDetaileasyHome a nastavit Vypnuto. Další možností je aktivovat Show notification, což sice zobrazí notifikaci v lište, ale zase zabrání systému, aby aplikaci nechtěně ukončoval.

Za tip na aplikaci děkujeme našemu čtenáři.

Vyzkoušíte tento šikovný trik pro domácí tlačítko jako senzorové místo hardwarového?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (33)