Tip: Jak poslouchat hudbu bez rušivých zvuků notifikací?

hudba play

Určitě jste následující situaci zažili nespočetněkrát – užíváte si hudbu linoucí se ze sluchátek a najednou notifikace. Hudba se přeruší a po odeznění nepotřebného oznámení se zase spustí. Proč si ale kazit poslouchání oblíbené muziky nevyžádanými pauzami? Vývojář aplikace Don’t Pause si řekl to samé a s problémem zatočil.

Don’t Pause se postará o nerušené poslouchání hudby

Jednoduchá aplikace má na povel jediné: nedovolit příchozím upozorněním ztišit právě poslouchanou hudbu. Don’t Pause o velikosti pouhých 3 MB vaše nerušené rozjímání u hudby leží v srdci natolik, že pro vás zastaví zvuk příchozích notifikací a upozornění. Android v základním nastavení totiž při obdrženém e-mailu nebo textové zprávě hudbu ztiší, upozorní vás a hudbu postupně vrátí zpátky.

Po ukončení poslechu se telefon vrátí do původního nastavení

Fungování aplikace Don’t Pause není nijak složité a ve své podstatě připomíná funkci oblíbeného Taskeru. Při přehrávání hudby na zařízení bez aktivního tichého profilu se aplikace Don’t Pause spustí a bez toho, aniž byste museli něco nastavovat nebo sledovat, se telefon přepne do režimu vibrací. To zabrání případným notifikacím, aby vás rušily svým zvukem a hudbu ztišily. Jakmile jste se líbezných tónů hudby nabažili dostatečně a muzika přestane hrát, smartphone se opět vrátí do svého původního nastavení.

Žádný zázrak, spoustě uživatelům však pomůže

Aplikace Don’t Pause může na pozadí běžet nepřetržitě – v tom případě však doporučujeme vypnout její notifikace, aby nezabírala místa ve stahovací liště. Pokud však nejste fanouškem procesů na pozadí, aplikaci stačí na jednoduché obrazovce pomocí jednoho tlačítka aktivovat a po ukončení poslechu, nebo zkrátka až si vzpomenete, proces opět ručně zastavit.

Bezplatná aplikace sice není žádným pozoruhodným zázrakem, bezesporu však dokáže zautomatizovat přepínání do tichého profilu uživatelům, kteří preferují mít zvuky defaultně zapnuty – zároveň však nechtějí být při poslechu dbudby rušeni. Placená verze pak nabídne spoustu dalších vychytávek, například automatické spuštění při detekci vsunutých sluchátek.

Don't Pause!
Don't Pause!
Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (22)