Tip na aplikaci: Místa Paměti národa

pameti

O České republice se ví, že je bohatá na historii. Občas se ale k nějakým pamětem není zrovna lehké dostat a skoro nemožné je potom mít všechnu historii na jednom místě. To by se však mohlo změnit s aplikací Místa Paměti národa, která vychází z mezinárodního projektu za cílem vytvořit digitální archiv vzpomínek pamětníků. Na rozšiřování databáze se podílejí jak instituce České republiky, tak i jednotlivci a společně tak neustále rozšiřují tento archiv.

Místa Paměti národa

Místa Paměti národa je zaměřena na 20. století, kdy si toho naše zem zažila opravdu mnoho a podle toho je také aplikace zaplněna všemožnými vzpomínkami a událostmi. Místa Paměti národa je propojena s Google mapami, na kterých jsou vyznačené body, respektive místa, kde se vyprávěná událost odehrává. Pokud se tedy chcete dozvědět něco zajímavého o místech ve svém okolí, stačí, aby vás aplikace zaměřila. Vytyčené body s místy nabídnou vždy informace o místě a příběhy, které jsou k dispozici. Příběhy poté obsahují audio nahrávku s vyprávěným textem, popisem příběhu, galerii fotografií nebo například i anglickou verzi příběhu.

Místa Paměti národa

Pokud jste fanoušky pátrání po pamětech národa, aplikace nabízí i sekci tras, která vám vyhledá nějakou trasu s několika příběhy a místy, a vy tak můžete podniknout s pomocí aplikace zajímavý výlet. Aplikace je zdarma, avšak po přečtení jste požádáni o sponzorský dar 30 Kč, který je dobrovolný.

Memory of Nations Sites
Memory of Nations Sites
Jan Tipmann
O Autorovi - Jan Tipmann

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)