TOPlist

The Simpsons: Tapped Out – vybudujte s Homerem svůj Springfield! (recenze & video)

the_simpsons_tapped_out

Studio EA nedávno potěšilo fanoušky žluté springfieldské rodinky, kterou celý svět zná jako Simpsonovy, vlastní hrou nazvanou The Simpsons: Tapped Out. Jedná se o budovatelskou strategii a protože jde bezesporu o jednu z nejvíce diskutovaných a populárních her posledních dní, rozhodli jsme se vám přinést její recenzi.

všechny postavičky ze simpsonů

Příběh a začátky

K tomu, abyste si tuto hru mohli zahrát, potřebujete připojení k internetu, jinak se nedostanete dál, než na úvodní obrazovku. Příběh začíná videem, ve kterém vidíme Homera jak v pracovní době v elektrárně hraje hry na svém tabletu. Ve chvíli, kdy zjistí, že utratil 1000 dolarů za in-game nákupy, rozhodne se, že vše svede na Barta s Lisou a dostane své peníze zpět. Mezitím však dochází k přehřátí jádra, které měl hlídat a celý Springfield vyletí do povětří. O své oblíbené postavičky se však bát nemusíte. Tlaková vlna je sice odnese pryč, všichni však jako zázrakem výbuch přežijí a časem se se všemi z nich znovu shledáte. Na začátku se tedy ocitá Homer na, vzhledem k tomu že tam právě proběhl jaderný výbuch, krásně zelené planině a vaším úkolem je pomoct mu znovu vybudovat nový Springfield, přesně tak, jak si zamanete a přilákat všechny jeho bývalé obyvatele zpět.

Screenshot_2013-02-19-19-41-06

Princip a hraní

The Simpsons: Tapped Out je ke stažení zcela zdarma, s možností in-game nákupů. Ty se však nijak nevnucují a EA se dušuje, že lze hru dohrát i bez utracení jediného reálného centu. Musíte se ale srovnat s tím, že vám to bude trvat mnohokrát déle. Ve hře jde tedy o to, znovu vybudovat celé město, včetně budov, cest, stromů a dalších objektů, které máte k dispozici. K tomu, abyste mohli stavět, potřebujete peníze, které získáváte formou jakýchsi daní z již postavených budov a vydělávají vám je také postavičky, plněním různých úkolů. Spolu s penězmi dostanete vždy i pár XP bodů, díky kterým se čas od času dostanete na vyšší úroveň a odemknete si tak další možnosti. Jestliže vás nebaví čekat, než se vám dostaví budova, nebo postavička splní její úkol, můžete k urychlení použít prémiovou měnu, kterou jsou Homerovy oblíbené koblihy. Ty se vám však výrazně prodraží a ten nemotorný tlouštík je stihne spořádat dřív, než řeknete Ned.

Screenshot_2013-02-21-18-56-23

Grafika a zvuk

Hru vidíte z izometrického 3D pohledu a grafika je stejná, na jakou jsme zvyklí ze seriálu, což jistě všechny potěší. Všechny postavičky jsou dabovány svými originálními hlasy ze seriálu. Kdo se tedy na Simpsonovy dívá v angličtině, určitě si přijde na své. Těm, kteří jsou zvyklí na jejich „české“ hlasy, budou chvíli ty originální připadat zváštní. Časem si však jistě zvyknete.

Screenshot_2013-02-21-19-35-50

Závěr

The Simpsons: Tapped Out je vážně poměrně zábavnou, pokud ale nechcete utrácet, velmi zdlouhavou hrou, ve které musíte často na něco čekat. Pokud však na věci nespěcháte, můžete si se Simpsonovými užít hodiny zábavy. Jak jsme již řekli, je hra v Google Play ke stažení zdarma, takže doporučujeme ji vyzkoušet a sami se rozhodněte, zda si za nějaké to urychlení rádi připlatíte, či nikoliv. Budovatelských strategií je na Androidu k dostání jistě spousta. Simpsonovi jsou však celosvětovým fenoménem, který prodává, a tak má tato hra nad ostatními bezesporu navrch.

Screenshot_2013-02-21-18-56-13

The Simpsons™:  Tapped Out
The Simpsons™: Tapped Out

David Zmuda
O Autorovi - David Zmuda

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (38)