TOPlist

The Room – absolutní špička logických her, řešení záhad ještě nebylo zábavnější

the room main

Už dlouho vás žádná hra nenadchla a nebaví vás neustále se opakující budovatelské strategie, endless runnery, či střílečky? Chtělo by to něco ohromujícího, netradičního, dech beroucího a právě taková je hra The Room. Jedná se o logickou fyzikální hru, zabalenou do mysteriózního kabátu s nádhernou 3D grafikou, která posbírala snad všechny možné herní ceny a kladné ohlasy, co jdou.

Official The Room Launch Trailer

Official The Room Launch Trailer

Hratelnost a grafika

Hned po spuštění hry a najetí do menu vás přivítá mysteriózní hudba, která ve vás bude vyvolávat při každém dalším spuštění vzrušení a chuť hrát. Poté zavítáte do hry a tam vás čeká pokoj, čtyři stěny a tajemná skříň uprostřed. Skříň je perfektně vymodelovaná a ihned vás uchvátí naprosto skvělá detailní 3D realistická grafika. Zmíněná skříň je jedna velká záhada a každý kousek na ní má svůj význam. Je plná šuplíků, tajných zásuvek, ornamentů, přepínačů a skrytých komůrek, skrývajících potřebné díly k otevírání dalších a dalších částí. Při hledání a zkoumání objektu slyšíte tlukot srdce, šeptání či vrzání, což navozuje stísněnou atmosféru, stejně jako nalézání dopisů a postupné odhalování skrývající se záhady.

The room kapitola 2

Na skříni vás čeká spousta mechanismů od klasických zámků, kódů a nápověd na pergamentech, až po hry s časem, či vizuálními prvky. Jejich spouštění a manipulování je zábavou a přiblíží vás to k nejvyšší možné realitě, jaké je možné na obrazovkách dosáhnout. Každý klíček musíte ručně otočit, každý šuplík musíte vytáhnout a každý dopis si sami rozvinout. To vše vás zavádí hlouběji do tajemství a skříně samotné.

the room kódy

Jako první co ve hře uděláte bude složení okulárního zařízení, skrze které vidíte stopy, či normálně neviditelné znaky a texty. Okulární zařízení není nápověda, ale pevný prvek ve hře, bez kterého se neobejdete a který nabízí ještě záhadnější pohled na dění kolem. Pokud jste v koncích a máte prozkoumaný každý kout, jakože určitě nemáte, tak můžete využít nápovědy, která vám postupně pomůže odhalit co dál. S nápovědou se ale autoři moc nepředali a tak se ve výjimečných případech vydáte hledat pomoc na internetu.

the room okulární zařízení

Závěr

The Room patří na absolutní špičku logických her na androidu i iOS. Řešení záhad snad ještě nebylo zábavnější a reálnější. Každá zvládnutá část otevírá cestu k další a vy jste v úžasu jak vizuálním, tak herním. Atmosféra je velmi intenzivní a chvilkami zapomínáte, že skříňku nemáte doma, ale jen v telefonu. Momentálně je hra ve slevě za 20 korun, a tak doporučujeme tento klenot nepropásnout.

The Room
Fireproof Games
Verze 1.03
Velikost 196 MB
2.0.1+

8ATnyXyXT+OXAAAAAASUVORK5CYII=
20,42 Kč

 Video

The Room

The Room

 

David Zmuda
O Autorovi - David Zmuda

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (28)