TOPlist

Foto test LG G6 vs. Honor 8 Pro vs. HTC Ultra U

Foto test LG G6 vs. Honor 8 Pro vs. HTC U Ultra

Už dvakrát jsme vám v posledních dnech přinesli foto test dvou zařízení. Tentokrát nám to testu přibylo o zařízení více. Blíže se podíváme na test LG G6 vs. Honor 8 Pro vs. HTC Ultra U. Který dopadne nejlépe?

Test LG G6 vs. Honor 8 Pro vs. HTC Ultra U. Jaký je váš favorit?

Začneme u telefonu LG G6, na který můžete již najít recenzi na našem webu. Co se týče fotoaparátu, tak má dva 13 MPx snímače. První z nich má vysokou světelnost f/1,8, optickou stabilizaci obrazu a fázové ostření. Druhý má světelnost f/2,4 a hlavně širokoúhlý záběr 120 stupňů. Videa se nahrávají v UltraHD rozlišení při 30 FPS.

[aps_product_sz id=“433747″]

Na Honor 8 Pro najdete již také recenzi na našem webu. Co se týče fotoaparátu, tak je opět duální. Oba snímače mají 12 MPx a fungují na jiném principu, než u LG G6, jeden zachytává monochromatickou složku, druhý pak barvy. Světelnost objektivů je f/2,2. Video již umí také nahrávat do rozlišení UltraHD při 30 FPS.

[aps_product_sz id=“431673″]

Posledním telefonem v dnešním fototestu je HTC U Ultra, na který recenzi připravujeme. Tento telefon již nemá duální snímač, lidé si budou muset vystačit “pouze” s jedním. Fotoaparát má 12 MPx, světelnost objektivu je f/1.8. Nechybí mu ani optická stabilizace obrazu. Videa také dokáže nahrávat v UltraHD rozlišení.

[aps_product_sz id=“427802″]

Fotografie

Při fotografování a pořizování videa, byly telefony nastaveny na automatický režim a používala se výchozí aplikace. To je kombinace, se kterou bude největší skupina lidí normálně operovat. Telefony pak byly připevněny na speciální desku, aby tak mohl být snímek pořízen ze stejných míst.

Video

Foto test Honor 8 Pro vs. HTC U Ultra vs. LG G6

Foto test Honor 8 Pro vs. HTC U Ultra vs. LG G6

Závěr

Ostrost fotografií nám nejlepší přišla u LG G6. Věrnost podání barev je podobná jak u Honoru 8 Pro, tak i u LG G6, nejvěrnější barvy ale podává HTC U Ultra. Co se týče fotografií za horšího světelných podmínek a v noci, tak nejlépe na tom je LG G6, což jde vidět i u fotografie památníku, kde jdou přečíst jména pouze u G6. Na druhou stranu má ale LG G6 vyšší šum.

Stabilizaci videa má nejlepší LG G6, u HTC U Ultra si můžeme všimnout, že obraz poměrně dost poskakuje. Na pomyslné třetí příčce se umístil Honor 8 Pro, který optickou stabilizaci nemá. V noční scéně je na tom nejlépe LG G6, stejně tak v rychlosti ostření. V detailním záběru si můžeme všimnout, že Honor 8 Pro pracuje s barvami úplně jinak než zbylé dva telefony.

Foto test LG G6 vs. Honor 8 Pro vs. HTC Ultra U je u konce. Z těchto tří testovaných telefonů, dopadl podle nás nejlépe LG G6. Nicméně zbylé dva telefony jsou ihned v závěsu. I díky tomuto foto testu můžeme vidět, jak moc jsou v posledních letech vyrovnané fotoaparáty u vlajkových modelů. V naší sérii článků jste si dříve mohli přečíst srovnání Galaxy S8 s iPhone 7 Plus a také Honor 8 Pro s Huawei P10.

Za zápůjčení zařízení děkujeme společnostem Alza.cz, Honor a HTC.

Který telefon podle vás má nejlepší fotoaparát?

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)