TOPlist

Telefony s 16GB pamětí: kolik paměti opravdu dostanete?

16GB telefony cover

Minimální standardní velikost vnitřní paměti, která je dostupná u většiny telefonů vyšší střední a nejvyšší třídy je 16 GB. Takový je holý fakt, který všichni výrobci uvádějí na webových stránkách i obalech telefonů. Jestli ale vlastníte telefon s 16 GB pamětí, určitě jste si všimli, že to není tak úplně pravda. A nebyli jste jediní. Britský internetový deník Which? si posvítil na ty nejlepší telefony, které jsou v této konfiguraci prodávány a nestačil se divit. Ani jeden z 8 zkoumaných telefonů nevykázal více než 13 GB místa. Nejhůře však dopadl Samsung Galaxy S4, který díky nenažrané grafické nadstavbě TouchWizz nedosáhl ani na 9 GB a v reálu dostanete po rozbalení telefonu něco málo přes 50 % původně uváděného prostoru.

16GB telefony

 

Deklarovanou 16 GB paměť má i právě testovaná Sony Xperia Z1 Compact. Ve skutečnosti jsme v ní našli 11,79 GB, což je vzhledem k předešlému seznamu mírný nadprůměr, a nadstavba TimeScape od Sony tak evidentně zatěžuje paměť telefonu s Androidem méně než nadstavby ostatních výše uvedených značek.

[aps_product_sz image=“https://www.svetandroida.cz/wp-content/plugins/sz-catalog-extend/catalog-default.png“ title=“Katalog Android zařízení“ subtitle=“Specifikace, recenze, galerie, video, hodnocení, porovnávání…“ desc=“Pro více informací navštivte náš katalog zařízení.“ button=“Zobrazit katalog“]

Sony Xperia Z1 Compact paměť

zdroj: Which?

Ondřej Mika
O Autorovi - Ondřej Mika

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (57)