TOPlist

Telefony Pixel mají problém s halo efektem. Google slíbil nápravu

telefony pixel

Telefony Pixel mají jeden z nejlepších fotoaparátů v mobilech vůbec, i přesto se ale u něj objevil jeden problém. Někteří uživatelé si začali všímat, že se při určitých podmínkách objevuje tzv. halo efekt. Google se na štěstí bude snažit chybu opravit, a to pomocí “kódu”.

Telefony Pixel a halo efekt

Google se snaží vyvinout algoritmy, které by mohly identifikovat obloukové světlo. To se totiž na některých fotografiích pořízených Pixel telefony nepěkně zobrazuje. Halo efekt a odlesky objektivu se zobrazují, když je světelný zdroj namířen směrem k telefonu.

Krátce jsme se tomuto problému věnovali i v naší recenzi, nicméně v našem případě se tento jev nevyskytoval. Pro vytvoření efektu musí být světlo ve správném úhlu, takže pokud by se vám to stalo, mělo by stačit se o kousek posunout.

Druhou možností je počkat na opravu, kterou už Google potvrdil v Pixel fóru. Měla by být k dispozici v řádu několika týdnů, takže pravděpodobně bude venku ještě předtím, než se začne Google Pixel oficiálně prodávat v ČR. Kdy přesně bude telefon dostupný, zatím není zcela jasné.

Myslíte, že Google dokáže problém vyřešit softwarově?

Zdroje: androidauthority.com, imgur.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)