Telefon Xiaomi Mi6 v redakci. Ptejte se, co vás zajímá

Telefon Xiaomi Mi6

Není to ani měsíc, co byl telefon Xiaomi Mi6 oficiálně představen, a nám již dorazil do redakce na detailní testování. Dejte nám vědět, na jaké aspekty se máme zaměřit při jeho testování, které dnešním dnem začíná.

Telefon Xiaomi Mi6: Nejvýkonnější telefon na světě?

Představení nového telefonu čínské společnosti Xiaomi provází vždy velká očekávání. Právě tato společnost totiž stojí například za smartphonem Xiaomi Mi MIX, jehož konstrukcí se výrobci dodnes inspirují (například Samsung Galaxy S8 či LG G6). Nové modely Xiaomi jsou téměř vždy vybaveny nejmodernějším hardwarem a díky dobrému odladění se pravidelně řadí k nejvýkonnější smartphonům. Ani u Xiaomi Mi6 by tomu nemělo být jinak – výrobce se tím dokonce pyšnil v oficiální prezentaci. Bude tomu skutečně tak? To si sami ověříme.

Design jako Honor a spousta dalších

Možná právě zmíněný Mi MIX nás trochu namlsal a nejeden fanoušek čínské značky očekával podobný design i u modelu Xiaomi MI6. Bohužel se tak nestalo, spíše naopak. Přední stranou připomíná telefon svého předchůdce Mi5S, zadní strana je pak až nápadně podobá s konkurenčním Honorem 8. Z hlediska designu jsme se tedy bohužel inovace nedočkali. Celá konstrukce je zhotovena kombinací tvrzeného skla a kovu.

Xiaomi-MI-6-2

A kde je 3,5mm jack konektor?

Dalším zklamáním je dozajista absence 3,5mm konektoru, o které jsme se rozepsali v samostatném článku. Oficiální zpráva zní, že se konektor do telefonu kvůli jiným součástkám zkrátka nevešel a bylo vhodnější jej do telefonu neimplementovat. Sami jsme si ověřili, že je v balení dostupná redukce na USB-C, takže problém nastane jen v momentě, kdy budete potřebovat použít USB-C konektor pro nabíjení či přenos dat a zároveň poslouchat hudbu. Řešením jsou samozřejmě bezdrátová sluchátka.

Xiaomi Mi6 – specifikace

  • displej: 5,15″, Full HD rozlišení
  • čip: Snapdragon 835
  • GPU: Adreno 540
  • paměť: 6GB RAM, 64/128GB vnitřní úložiště
  • fotoaparát: 2 x 12 MPx, 2x optický zoom, OIS
  • baterie: 3350 mAh
  • OS: Android 7.1.1, MIUI
  • konektivita: 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11ac dual-band (MU-MIMO), Bluetooth 5.0, GPS/GLONASS/Beidou, NFC, USB Type-C

[aps_product_sz id=“433177″]

Za zapůjčení děkujeme společnosti Beryko, kde můžete testovaný přístroj již brzy zakoupit.

Zajímá vás něco ohledně telefonu Xiaomi MI6?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)