Telefon Xiaomi Mi5C jako první dostává Xiaomi čip

telefon Xiaomi Mi5c

Telefon Xiaomi Mi5C známe již delší dobu z různých úniků a benchmarků. Nyní konečně Xiaomi tento telefon oznámila. Speciální je v tom, že má v sobě první Xiaomi čip Surge S1.

Telefon Xiaomi Mi5C je milníkem pro čínskou společnost

I když telefon Xiaomi Mi5C nemusí být tak lákavý, jako například Xiaomi Mi Mix, tak se stále jedná o významný milník u této společnosti. Jedná se o první smartphone, který je vybaven Xiaomi procesorem, o kterém jsme se rozepsali v samostatném článku.

Xiaomi Mi5c

Co se týče dalších specifikací, tak v telefonu nalezneme 5,15“ velký displej s FullHD rozlišením. Paměť RAM má hodnotu 3 GB a vnitřní paměť má pěkných 64 GB. Na zadní straně pak nalezneme 12MPx fotoaparát. Přední selfie kamerka má 8 MPx. Nechybí také čtečka otisků prstů nebo podpora dual sim. Bohužel telefon prozatím nevychází v globální verzi, takže mu chybí podpora „českých“ LTE sítí. Otázkou je, jestli vůbec někdy vyjde, protože Global verze dostává hlavně řada Redmi.

Kapacita baterie se zastavila na hodnotě 2860 mAh. Telefon jde na trh v Číně již 3. března, a to za cenu 220 dolarů, což je v přepočtu zhruba 5 600 Kč. Zanedlouho půjde tento telefon zakoupit i v Česku přes Beryko.cz.

Myslíte, že v testech uspěje Xiaomi Mi5C s vlastním procesorem?

Zdroj: androidauthority.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)