Telefon Sony Xperia SP dostává update na Android 4.3

sony_43

Aktualizace na Android 4.3 pro telefon Sony Xperia SP rozhodně není žádným překvapením – již na začátku ledna unikl testovací firmware s touto verzí, v polovině téhož měsíce pak firma oficiálně potvrdila, že Sony Xperia SP, T, TX a V dostanou Android 4.3 v následujících týdnech.

Aktualizace na Android 4.3 pro telefon Sony Xperia SP není překvapením Aktualizace na Android 4.3 pro telefon Sony Xperia SP není překvapením

Majitelé Xperií SP se dočkali právě nyní – dostupnost aktualizace hlásí uživatelé, kteří telefon pořídili u australského Vodafonu, nicméně v nejbližších dnech lze očekávat uvolnění do dalších zemí celého světa, včetně evropských. Nový firmware má číslo 12.1.A.0.266.

Nový firmware má číslo 12.1.A.0.266 Nový firmware má číslo 12.1.A.0.266

Dobrá zpráva čeká také na majitele Xperií T, TX a V – aktualizace pro tyto modely je prý téměř hotova a zdá se, že bude k dispozici do konce února. Bohužel v tuto chvíli nejsou známy informace o tom, které telefony se dočkají dalšího updatu, tentokrát na Android 4.4 KitKat. Dle informací z listopadu loňského roku obdrží nejnovější verzi systému přinejmenším telefony Xperia Z, Xperia ZL, Xperia Z1, Xperia Z Ultra a tablet Xperia Tablet Z. Hovořilo se také o KitKatu pro Xperii ZR a Xperii SP, nicméně tyto zprávy nebyly zatím potvrzeny.

Telefon Sony Xperia SP dostává update na Android 4.3 Telefon Sony Xperia SP dostává update na Android 4.3

Zdroje: XDA Developers, 4PDA, GSM Arena, Xperia Blog, Mobil Telefon.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (46)