Telefon Huawei P10 Lite oficiálně oznámen. Cena moc nepotěší

telefon Huawei P10 Lite

Oblíbená řada telefonů střední třídy má oficiálně nové zařízení pro tento rok. Telefon Huawei P10 Lite nabídne zajímavé specifikace, ale s cenou už to není tak slavné. Co všechno v telefonu najdeme?

Telefon Huawei P10 Lite přijde na trh velmi brzy

Vlajkový model Huaweie už několikátý rok po sobě doprovází i levnější verze. Stejně tomu bude i v tomto roce. Telefon má 5,2“ velký FullHD displej s oblíbeným zakřivením sklíčka 2,5D. O výkon se postará osmijádrový procesor Kirin 658, k němu sekunduje 4GB RAM. Baterie má kapacitu 3000 mAh a rovněž podporuje rychlé nabíjení. Z nuly na sto procent by se měl telefon nabít za 90 minut.

Na zadní straně nalezneme 12MPx fotoaparát, který by měl mít na svou cenu hodně kvalitní fotografie v horších světelných podmínkách. Přední strana pak nabízí 8MPx selfie kamerku. Rovnou z krabice již telefon poběží na Androidu 7 Nougat s nejnovější verzí nadstavby EMUI 5.1, kterou nalezneme i ve vlajkovém modelu. Dále nechybí podpora microSD karet nebo čtečka otisků prstů.

V některých zemích EU se již telefon dá předobjednat s tím, že dostupný bude 31. března. O dostupnosti v České republice vás budeme informovat. Cena začíná na 299 librách, to je zhruba po přepočtu 9200 Kč, což už není zase tak moc výhodné. V podobné cenové kategorii je velmi silná konkurence, a za tuto cenu to bude mít telefon na trhu hodně těžké.

Jak se vám telefon Huawei P10 Lite líbí? Překvapila vás cena?

Zdroj: androidauthority.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)