Telefon Huawei Mate 9: Vytrvalý a kovový obr s vyšší cenovkou (první pohled)

mate-9

Po veleúspěšném modelu Huawei Mate 7 přišel Mate 8, který nás v redakci také potěšil, bohužel už ne svou cenou. Do redakce nám nyní dorazil telefon Huawei Mate 9, který kráčí spíše ve šlépějích modelu Mate 8 – tedy hlavně cenovou politikou. Jaký je v našem prvním pohledu?

Telefon Huawei Mate 9: Vypadá skvěle, jen ta cena…

Znaky řady Mate jsou patrné na první pohled – obrovský displej s úhlopříčkou 5,9″, kovové tělo i čtečka otisků prstů. Zpracování je jako vždy výborné, a i když se najde několik ostřejších hran, při držení jsou cítit opravdu jen minimálně. Spodní strana ukrývá USB-C konektor a reproduktor, který bohužel není stereo. Horní strana pak potěší přítomností infraportu. I záda prodělala menší změnu – fotoaparát dostal duální provedení s nálepkou Leica, podobně jako model Huawei P9.

Zbytkem hardwaru je na tom telefon Huawei Mate 9 výborně. Nechybí výkonný procesor Kirin 960, 4GB RAM paměť a 64GB vnitřní úložiště s podporou paměťových karet. Potěší tradičně baterie s vysokou kapacitou 4000 mAh, která u předchozích modelů zajistila luxusní výdrž na jedno nabití. Bude tomu stejně i v tomto případě? To si samozřejmě brzy ověříme. Systémem je v tomto případě Android 7 s nadstavbou EMUI verze 5.0. Systém je zpočátku velmi svižný a jsme sami zvědaví, jak dopadne v plnohodnotné recenzi.

Huawei Mate 9 – kovový obr se skvělou výbavou

Huawei Mate 9 - kovový obr se skvělou výbavou


[aps_product_sz id=“420627″]

Líbí se vám telefon Huawei Mate 9?

Za zapůjčení děkujeme společnosti Huawei.

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)