Telefon Huawei Enjoy 6: s AMOLEDem a velkou baterií pro úspěchy v nižší třídě?

huawei-enjoy-6-titul

Telefony společnosti Huawei za poslední roky zaznamenaly hodně úspěchů. Ať už se bavíme přímo o telefonech s logem Huawei, nebo o značce Honor, která o něco více cílí na cenu, můžeme vyjmenovat hned několik povedených přístrojů. Za příklad můžeme uvést třeba Honor 8, Honor 7 lite či Huawei P9. Ambice zařadit se do společnosti úspěšných má pak i nově představený model Huawei Enjoy 6, spadající do nižší-střední třídy.

Huawei Enjoy 6 alias Huawei Y7 Pro?

Pokud marně přemýšlíte, kde se vzala řada Enjoy, musíme vám osvětlit, že se jedná o řadu telefonů Huawei pro asijský trh, to však nutně neznamená, že se telefon nepodívá i do Evropy. Předchůdce v podobě telefonu Huawei Enjoy 5 se totiž prodává i na našem trhu a to pod názvem Huawei Y6 Pro. Zda se k nám dostane, třeba i pod jiným názvem, Huawei Enjoy 6, je tak momentálně otázka. Při pohledu na to, co novinka v dané cenové kategorii nabízí však musíme konstatovat, že by byla škoda, kdyby nás Huawei o tento model ochudil.

huawei enjoy 6

Za přibližně 4 700 Kč (1 300 juanů) totiž zákazníci v Číně dostanou smartphone s kovovými zády, čtečkou otisků prstů a překvapivě také AMOLED displejem. Ten zde nabídne úhlopříčku 5″ a rozlišení 1280 x 720 px. Jemnost obrazu zde dosahuje 293 ppi. O dostatek výkonu se pak postará nový chipset MediaTek MT6750 s procesorem o osmi jádrech Cortex-A53 a grafickým čipem Mali-T860MP2. Štědrý byl Huawei v oblasti operační paměti a telefonu nadělil 3 GB RAM. Interní úložiště nabídne 16 GB a je rozšířitelné o microSD karty. Pochválit Huawei Enjoy 6 musíme také za nadstandardní kapacitu baterie 4 100 mAh.

[aps_product_sz id=“415204″]

Co na Huawei Enjoy 6 říkáte? Našel by si své místo na našem trhu?

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)