TOPlist

Telefon Honor 5C oficiálně: 5,2″ Full HD displej, čtečka otisků a nízká cena

honor_5c_4_1

Telefon Honor 5C naše čtenáře nepřekvapí – již před dvěma týdny jsme znali takřka kompletní specifikace. Dnes ale konečně nastal okamžik, kdy se oficiálně ukázal světu. Jaký je?

Telefon Honor 5C: Kov a výborná výbava

Společnost Honor, která spadá pod čínský Huawei, odvádí dobrou práci. Poslední vydané modely si nejen u českých uživatelů našly oblibu – nabízejí povedenou konstrukci, slušný hardware a příznivou cenu. Stejnou strategií zaútočí i nově představený telefon Honor 5C, který přichází s 5,2″ Full HD displejem, výkonným osmijádrovým procesorem a zaujme rovněž kovovou konstrukcí s čtečkou otisků prstů. To vše navíc zabaleno do cenovky, která nepřeleze na čínském trhu hranici v přepočtu 3700 Kč bez DPH.

honor_5c_14

Hardware potěší vzhledem k ceně

Telefon Honor 5C nás pohledem do útrob na první pohled nijak neoslní. Pokud ale uvážíme cenu, jedná se rozhodně o zajímavou výbavu. Uvažte sami:

[aps_product_sz id=“392829″]

Otazník visí nad LTE pro české sítě

Prozatímní informace naznačují, že si Honor 5C s během LTE na frekvencích 800 a 900 MHz neporadí. Jedná se ovšem o model pro Čínu a jsme přesvědčeni, že telefon Honor 5C určen pro globální trh si s danými frekvencemi poradí. Stačí si uvědomit, že bratříček Honor 5X podporuje obě zmíněné frekvence.

Cena a dostupnost pro český trh zatím neznámá

Oslovili jsme české zastoupení společnosti Honor, zda nám mohou poskytnout o tomto modelu bližší informace. Zajímala nás především cena a dostupnost. Přestože se nám vrátila odpověď, že prozatím nejsou známy oficiálně žádné informace, ze zprávy vyznělo, že se to brzy dozvíme. Tím se nám potvrdilo, že telefon Honor 5C do České republiky dorazí.

A cena? 3G model stojí na čínském trhu v přepočtu 3300 Kč bez DPH, 4G model pak 3700 Kč bez DPH. Dá se tedy předpokládat, že cena na českém trhu by se mohla pohybovat okolo 6 tisíc Kč s DPH. Na to si ale budeme muset chvíli počkat.

honor_5c_6

Líbí se vám telefon Honor 5C? Těšíte se, až vstoupí na český trh?

Zdroje: gizmochina.comgsmarena.com.

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)