Jak dlouho běží váš telefon bez restartu? (Víkendová hlasovačka)

bez_restartu_ico

Restartování k zařízením s operačním systémem tak nějak patří a stalo se nepsanou samozřejmostí. Například desktopová Windows se restartují minimálně jednou měsíčně kvůli automatickým aktualizacím, často i proti vůli uživatele. Také Android jednou za čas projde restartem. Důvody mohou být různé, počínaje hardwarovou závadou, přes systémové aktualizace, až po snahu dosáhnout svižnějších reakcí čerstvým zavedením systému. V tomto kole Víkendové hlasovačky a diskuze se pokusíme zjistit, jak dlouho běží našim čtenářům telefony bez restartu.

S nápadem na téma tohoto kola Hlasovačky přišel korektor Tomáš Filip, kterému běží jeho Samsung Galaxy S6 už déle než 40 dní, čímž překonal hranici 1000 hodin. Proti tomu Sony Xperia Z3 Karla Kiliána počítá od posledního startu necelých 64 hodin. Poslední restart byl výjimečně samovolný a došlo k němu během testování aplikace Sprayscape. Redaktor David Trlica měl v době vzniku tohoto článku telefon v provozu pouhou jednu hodinu. Důvod restartu byl v tomto případě příjemný – instalace aktualizace na Android 6.

Manažer Petr Mišák si pochvaluje telefony Nexus, které mu vydrží plynule běžet až několik týdnů. Proti tomu Jan Dolejš restartuje za účelem „oživení“ systému: „Telefon restartuji preventivně cca jednou za pět dní. Pociťuji díky tomu rychlejší reakce, než když běží nonstop. Holt už můj Huawei Mate 7 není nejmladší.“

Jak dlouho běží telefon bez restartu vám?

Než se pustíte do hlasování, podívejte se do systémového nastavení svého telefonu, kde byste měli najít informaci o době od posledního restartu respektive zapnutí. Nejčastěji tento údaj najdete v sekci Informace o telefonu – Stav – Dobra provozu. Pro účely ankety berte v úvahu telefon, který opravdu aktivně používáte každý den. Neuvažujte maximální ani průměrnou hodnotu, ale skutečně aktuální stav.


[gravityform id=“91″ title=“false“ description=“true“ ajax=“true“]
V diskuzi pod článkem se pak můžete pochlubit konkrétní hodnotou. Budeme také rádi, když přidáte své zkušenosti – například proč a kdy telefon restartujete, případně co bylo důvodem posledního restartu. Pokud jste vystřídali více mobilů, podělte se s ostatními o zkušenosti v tomto směru: který byl nejstabilnější a jaký jste naopak museli restartovat relativně často?

Hlasovačka z minulého týdne

Před týdnem jsme se v rámci cyklu Víkendová hlasovačka a diskuze ptali na poměrně ožehavou otázku – totiž který Nexus byl nejlepší? Do ankety a diskuze se zapojil nadprůměrný počet čtenářů, takže výsledky by měly být poměrně vypovídající. Tentokrát to vezmeme od nejslabších výsledků k nejlepším.

Nejméně hlasů získal historicky první Nexus One, pro který hlasovala 2 % čtenářů, následovaný Nexusem S se třemi procenty. Je ale otázkou, jakou roli ve výsledku hrála skutečnost, že část hlasujících dost možná tyto modely nepamatuje. Sedm procent hlasů získal shodně Galaxy Nexus a Nexus 6. Pomyslnou bramborovou medaili si odnáší s 11 % zatím poslední Nexus 6P.

Stupně vítězů však jednoznačně obsadila společnost LG. Bronz totiž s 15 % hlasů náleží Nexusu 4 – očividně si avantgardní design zadní strany našel řadu příznivců, kteří na něj dodnes nedají dopustit. Na druhém místě se usadil loňský Nexus 5X se 17 %. Vítěznou první příčku pak s náskokem získal Nexus 5, potvrzující, že uživatelé těchto zařízení si potrpí na funkční strohost nejen u systému, ale i u samotného zařízení. Vítězný Nexus má, přesto že je už tři roky starý, v řadách našich čtenářů 38% zastoupení.

Hlasovačka z minulého týdne Hlasovačka z minulého týdne

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (43)