Populární Tasker zmizel z Google Play, pod nátlakem se vrátil

aplikace tasker

Populární aplikace Tasker zmizela z Google Play. Automatizující software využívající nespočet Android uživatelů je podle všeho obětí nových a zpřísněných pravidel Google obchodu s aplikacemi – tak jako mnoho před ním.

Tasker ležel Googlu v žaludku

Sám vývojář potvrdil, že Google zdůvodnil odstranění aplikace porušením pravidel, konkrétně spadá do kategorie nebezpečných produktů kvůli zasahování do chodu systému. Jedná se o novou funkci Doze, kterou měla aplikace obejít a i přes uspání telefonu nadále vykonávat zadané úkoly. Výjimka je v tomto případě udělena pouze chatovacím aplikacím, do kterých nástroj nespadá.

tasker google

Zajímavé však na případu je, že Tasker v Google Play žádný rušivý příkaz neobsahoval. Verzi, která spořič baterie Doze obchází, naleznete pouze jako beta .apk soubor na oficiálních stránkách developera. To si podle všeho po pár hodinách a nespočtu emailů Google uvědomil a aplikaci do obchodu naštěstí vrátil. Tasker však nebyl jedinou odstraněnou aplikací – měl štěstí ve velikosti fanouškovské základny.

Útočí Google na aplikace neprávem?

Nad celou událostí a agresivním jednáním Googlu visí otazník – proč se najednou tvůrce systému Android rozhodl útočit na známé a oblíbené aplikace a mazat je bez sebemenšího varování?

Tasker
Tasker

Zdroj: AA

Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)