Tablety s Androidem nedostanou Asistenta Google

tablety-s-androidem-nedostanou-asistenta-google-ikona

Pokud máte tablet s Androidem 6.0 a vyšším a těšili jste se na Asistenta Google, patrně teď budete zklamáni. Google totiž dle oficiálního vyjádření v dohledné době tuto funkci pro tablety neuvolní.

Asistenta Google si jako první mohli exkluzivně vyzkoušet majitelé vlajkových telefonů Pixel a Pixel XL. Koncem února vyhledávací gigant oznámil, že jeho tato funkce bude pro všechna zařízení s Androidem 6.0 a vyššímNa počátku března ji pak začal uvolňovat (zatím jen v USA) pro telefony s Androidem 6 a 7. Už v tomto okamžiku byl Google velmi opatrný ve svém vyjadřování, když oznámil, že: „Počínaje tímto týdnem Asistent Google přichází na chytré telefony se systémem Android 7.0 Nougat a Android 6.0 Marshmallow“. Ačkoli prohlášení výslovně zmínil pouze smartphony, nebyl důvod pochybovat o tom, že by se neměly dočkat i tablety. Google však i v dalších materiálech mluvil jen o „chytrých telefonech“, „telefonech s Androidem,“ a “ Android telefonech partnerů“.

Oficiálně: tablety Asistenta Google nedostanou

Server Android Police se na toto téma zeptal Googlu a dostal následující oficiální vyjádření: „Asistent bude k dispozici na telefonech s Androidem Marshmallow a Nougat se Službami Google Play, což se ale netýká tabletů.“ Chtělo by se dodat „A to je vše, přátelé!“

Tablety Asistenta Google nedostanou Tablety Asistenta Google nedostanou

Majitelé tabletů Pixel C a Nexus 7 mohou přestat netrpělivě klepat na tlačítko Domů. Bude na ně totiž stále „vyskakovat“ jen funkce Google Now on Tap. Přímou otázku, zda existují nějaké plány pro oficiální vydání Asistenta Google na tablety, odmítl Google komentovat. Možnost, že by tablety někdy dostaly hlasem aktivovaného digitálního asistenta, to sice zcela nevylučuje, ale přinejmenším v dohledné době šanci vidíme jako poměrně malou.

Důvody k tomuto rozhodnutí zatím neznáme a samotný Google je nijak nevysvětlil. Z hlediska hardwarové výbavy dnešním tabletům proti telefonům nechybí prakticky nic, takže zde pes zakopaný nebude. Určitě také není problém ve větší velikosti obrazovky – to je věc, kterou s grácií zvládají i méně renomované aplikace. Nezbývá tedy než doufat, že ve více či méně vzdálené budoucnosti vyhledávací gigant své rozhodnutí změní.

Co říkáte na to, že tablety nedostanou Asistenta Google?

Zdroje: androidauthority.com, androidpolice.com, 9to5google.com, androidheadlines.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)