Tablet od Amazonu přijde na trh pravděpodobně v říjnu

amazon-devices_t

Zatímco Amazon už dlouho nabízí digitální obsah poměrně citelně mu chyběl nějaký pokročilejší hardware. Přitom zařízení, schopné pracovat s hudbou, videem a e-knihami, otevírá dveře k obrovskému trhu elektronické zábavy, na kterém má Amazon co nabídnout a samozřejmě i prodat.

Podle posledních internetových „drbů“ se chystá Amazon v říjnu (jiné zdroje ale mluví o „třetím čtvrtletí“) vstoupit na trh se svým vlastním tabletem. Kromě toho by měl také přidat dvě nové verze svých čteček Kindle. Uvádí to The Wall Street Journal, který informaci získal z nejmenovaného, ale údajně „dobře informovaného“ zdroje. Podle něj bude tablet disponovat „zhruba devítipalcovým displejem“ (zahraniční zdroje z toho vyvozují, že skutečná úhlopříčka bude 8,9″) a (celkem logicky, když o něm píšeme na Světě Androida) poběží na něm operační systém Android blíže neupřesněné verze (pravděpodobně však půjde o Honeycomb). Dá se počítat s integrací služeb Amazonu, včetně Cloud Storage, stahování MP3, půjčování videí, Amazon AppStore a dalších.

Budou takto vypadat nová zařízení od Amazonu?

Budou takto vypadat nová zařízení od Amazonu?

V tom, zda tablet bude či nebude vybaven fotoaparátem, se zdroje rozcházejí.

Srdcem by mohl být čtyřjádrový procesor NVIDIA Kal-El (Tegra 3), či Texas Instruments OMAP 4.

Je zřejmé, že tento produkt bude přímo konkurovat zařízením od Barnes & Noble a dalších výrobců, kteří se pustili do tabletů se zaměřením na čtení elektronických knih.

Cenu tabletu ani nových Kindle zpráva neuvádí, a ani mluvčí Amazonu neodpověděl na žádosti o komentář.

Myslíte si, že se jedná o pravdivé informace? Měli byste zájem o takový tablet? Vadilo by vám, že nemá fotoaparát a/nebo přední kameru?

Zdroje: NeoWin, Android Phone Fans a Android and Me.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)