Tablet Nexus 9 zmizel z Google Play. A nikomu to nevadí

tablet Nexus 9

Tablet Nexus 9 přišel jako první s Androidem 5 na trh tabletů, příliš úspěchů ale nenasbíral. Po roce a půl Google tuto kapitolu uzavírá – Nexus 9 již nebude dále skrze Google Play v prodeji.

Google Nexus 9 – první tablet s Androidem 5.0

Google představil tuto novinku již koncem roku 2014 a není tedy divu, že je na čase pokračovat dál. Směr vývoje se trochu změnil a Google představil loni tablet Pixel C. Ten se u nás ale bohužel neprodává. Pojďme si jen připomenout, s jakým hardwarem Google Nexus 9 přišel na trh. Sluší se podotknout, že za vývojem tabletu stála společnost HTC.

Tablet Nexus 9 v bodech

  • displej: 8,9″ IPS, rozlišení 2048 x 1536 pixelů
  • procesor: Nvidia K1, frekvence 2,3 GHz, dvě jádra
  • paměť: 2 GB RAM, 16/32GB vnitřní úložiště
  • fotoaparát: 8MPx zadní, 1,6MPX přední
  • baterie: 6700 mAh
  • OS: Android 5.0 Lollipop
nexus 9

Mají tablety ještě vůbec smysl?

Oficiální ukončení prodeje na Google Play ještě neznamená, že by se tablet Nexus 9 nedal koupit. Nějakou dobu jej ještě budou nabízet prodejci mimo Google Play. Že do světa díru tento tablet neudělal, dosvědčuje mimo jiné i fakt, že již nyní není dostupný podle serveru Heureka v žádném českém obchodě. Jen to ale reflektuje situaci s trhem tabletů – zájem uživatelů citelně ochladl a tento trend pokračuje.

Myslíte si, že mají tablety ještě dnes smysl?

Zdroj: androidauthority.com.

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (25)