Tablet Kindle Fire HD je ještě lepší. Amazon reaguje na nový Nexus.

Amazon-Kindle-Fire-HD (1)

Společnost Amazon, která je velmi známá v oblasti elektronických čteček knih, stojí i za několika úspěšnými tablety řady Kindle Fire. Po vydání nového Nexu 7, který sídlí ve stejné kategorii „hodně muziky za málo peněz“, bylo jasné, že svou odpověď musí připravit také Amazon. V databázi testovacího nástroje Bench GFX  se nyní objevil záznam tabletu, který pasuje na nový Kindle Fire HD. Z těchto údajů a předchozích zpráv to vypadá, že přijde tento kousek ve dvou variantách. Sedmipalcová verze bude vybavena displejem s Full HD rozlišením, 8,9″ dokonce s rozlišením 2560 x 1600 pixelů. Pod kapotou by měl tepat velmi výkonný čtyřjádrový procesor Snapdragon 800 od Qualcommu s frekvencí 2150 MHz, který doplní 2GB RAM paměť, 16/32/64GB vnitřní úložiště a upravený Android 4.2.2. Větší z brášků bude nejspíše vybaven 8MPx fotoaparátem.

Amazon-Kindle-Fire-HD (1)

Jelikož nebyly zatím tablety oficiálně představeny, cenu zatím nevíme. Dá se však očekávat, že po vzoru předchozích modelů by cenovka mohla být příznivá. Pro české zákazníky už to tolik výhodné být nemusí, neboť se objednávka z USA prodraží.

zdroj: androidauthority.com

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)