TOPlist

Operátor T-Mobile jako první testuje technologii VoLTE

tmobile-store

Nejrychlejší datové připojení LTE se u nás v České republice postupně rozšiřuje a podle všech informací by mělo být na konci roku 2014 dostupné na velké části našeho území. Mobilní operátor T-Mobile nyní jako první spouští technologii VoLTE. Zajímá vás, o co se přesněji jedná?

T-Mobile VoLTE - 1

Technologie Voice over LTE (VoLTE) vám umožní uskutečnit standardní IP hovory v síti LTE. V tento okamžik probíhá telefonní hovor v síti LTE přes tzv. CSFallBack (Circuit-switch fall back), což jinak řečeno znamená, že se telefon na začátku hovoru automaticky přepne na 3G, nebo 2G síť. V praxi to znamená, že nyní LTE slouží pouze pro datové přenosy.

Technologie VoLTE by měla zajistit velmi krátkou dobu spojení hovoru (přibližně dvě vteřiny), zlepšení jeho kvality a nižší zatížení sítě.

V tento okamžik T-Mobile spustil pilotní provoz VoLTE, ve kterém se bude tato technologie testovat a postupně vylepšovat. Komerční provoz bude zahájen v průběhu roku 2015.

Využíváte v tuto chvíli připojení LTE? Jste rádi za technologii VoLTE?

Zdroj: Tisková zpráva

David Mysliveček
O Autorovi - David Mysliveček

David je již od mala fanouškem nových technologií. Začátky s telefony se nesly v duchu iPhone 3G. Po představení Galaxy S3 si však našel cestu… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (16)