TOPlist

Automatické otáčení obrazovky nemusí být nepřítel. Jak na to?

swivel hlavni

Někteří z vás jej nesnáší, jiní by si bez něj nedokázali představit život – zřejmě to bude znít podivně, ale my skutečně hovoříme o automatickém otáčení obrazovky. Jak jistě sami dobře víte, orientace vaší obrazovky se v systému Android řídí dvěma základními způsoby, a to automaticky, nebo na výšku. Jiné možnosti bohužel nejsou k dispozici, a proto se může velmi často stávat, že se spuštěná aplikace otevře takovým způsobem, jaký si zrovna nepřejete. S tím je nyní konec, na scénu přichází aplikace Swivel, která s nevhodnou orientací u vybraných aplikací hravě zatočí.

K čemu tedy Swivel vlastně je?

S aplikací Swivel si můžete pro každou aplikaci zvlášť nastavit orientaci obrazovky, a to bez ohledu na systémové nastavení. Pokud používáte automatické otáčení obrazovky, jistě jej v mnoha situacích oceníte. Když například procházíte fotky vaší galerie (předpokládáme, že fotíte na šířku), je příjemné vidět fotografii roztaženou přes celý displej. Jenže co když pak se stejnou orientací obrazovky spustíte Gmail, u kterého zobrazení na šířku nemusíte mít v lásce, protože dokáže zobrazit pouze zlomek vašich emailů? Přesně v takových situací se aplikace Swivel může náramně hodit.

swivel app lock

Instalace aplikace a její povolení v systému

Hned co aplikaci nainstalujete a spustíte, budete odkázáni do nastavení usnadnění, kde ji musíte aktivovat. Bez tohoto kroku by aplikace nefungovala. Poté už ji stačí pouze nastavit a ve spodním stavovém řádku spustit. Když poté aplikaci klasickým ukončením vypnete, bude stále běžet v paměti a také si samozřejmě pamatovat všechna vaše nastavení pro konkrétní aplikace.

Jednotlivé možnosti zobrazení (orientace)

Aplikace Swivel nenabízí žádná rozsáhlá nastavení, ale pouze seznam všech vašich aplikací, u nichž lze nastavit preferovanou orientaci. Ta se nastavuje tak, že stisknete kroužek před aplikací. Každým dalším ťuknutím do tohoto prostoru se mění požadovaná orientace. V nastavení aplikace Swivel, do nějž se dostanete stisknutím otazníku na základní obrazovce, si můžete prohlédnout všechny nabízené orientace obrazovky a jejich symboly. Orientace obrazovky tak může být nastavena na výšku/šířku (v obou případech také invertovaně) a pak také automaticky. Takto si lze orientaci obrazovky nastavit u všech aplikací, klidně i systémových. Příkladem budiž Nastavení telefonu/tabletu, které obvykle uživatelé rádi vidí na výšku. Možnosti jsou samozřejmě neomezené, a vy si tak můžete jednoduše přizpůsobit zobrazení všeho, co se vám zachce.

Zhodnocení

Swivel je velmi jednoduchá aplikace, která plní svůj účel na jedničku. V seznamu všech vašich aplikací si můžete vybrat, které chcete zobrazovat na výšku/šířku či automaticky. Takovéto nastavení Android bohužel nenabízí, a proto pokud se často potýkáte s nevhodným otočením obrazovky v nesprávný okamžik, rozhodně neváhejte aplikaci Swivel vyzkoušet.

Swivel - App Orientation Lock
Swivel - App Orientation Lock
Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)