TOPlist

SwiftKey v nové verzi vylepšuje schránku a přidává klávesové zkratky

swiftkey-v-nove-verzi-zkratky_ico

Dva týdny po poslední aktualizaci přichází alternativní klávesnice SwiftKey v nové verzi. Přináší přepracovanou nabídku se zástupci schránky, podporu nových jazyků a řadu dalších novinek. Pojďme se na ně podívat podrobněji.

Funkce rozšířené schránky se objevila v červnové beta verzi této klávesnice. Součástí aplikace se tehdy stal správce schránky, který nyní přichází ve stabilní verzi. Kromě správy zkopírovaných výstřižků umí také pracovat s „klávesovými zkratkami“.

SwiftKey Keyboard – the less frustrating way to type on Android

SwiftKey Keyboard - the less frustrating way to type on Android

Další změny najdete v takzvaném „Hubu“, ke kterému se dostanete přes „hamburgerovou nabídku“ (tlačítko se třemi horizontálními čárkami v horní řadě s našeptávačem, které je k dispozici, když je klávesnice na obrazovce). Hub je rozdělen do několika karet, přičemž jedna je věnována schránce. Zde si můžete vytvořit položky a přiřadit jim takzvané „klávesové zkratky“. Pokud tedy například často píšete své jméno, adresu či název firmy, můžete si zadávání zkrátit tím, že vytvoříte takzvanou zkratku. V našem ukázkovém případu jsme sekvenci „saa“ přiřadili text „Svět Androida“. Když tedy napíšeme tento řetězec, po stisknutí mezerníku dojde k jeho automatickému přepsání. Tím můžete ušetřit nemalý počet stisků kláves. Stejně snadno si můžete nadefinovat zkratky pro oslovení, podpis, nebo další často opakované fráze.

Co přináší klávesnice SwiftKey v nové verzi?

Podívejme se nyní na oficiální seznam provedených změn („changelog“):

  • Přepracovaný SwiftKey Hub s přístupem ke schránce, klávesovým zkratkám a anonymnímu režimu.
  • Přidán přepis z latinky do hindštiny a gujarati.
  • Podpora pěti nových jazyků: tibetštiny, švýcarské němčiny, jakutštiny, dolnoněmčiny a kurdštiny.
  • Vylepšení a ladění pro lepší pocit při psaní.
SwiftKey v nové verzi umí přepis z latinky do hindštiny SwiftKey v nové verzi umí přepis z latinky do hindštiny

Klávesnice SwiftKey je k dispozici zdarma, obsahuje však nákupy v aplikaci. Dosud si ji stáhlo více než padesát milionů uživatelů a její průměrná známka je 4,5.

Microsoft SwiftKey AI Keyboard
Microsoft SwiftKey AI Keyboard

Využijete novou funkci klávesových zkratek, kterou přináší klávesnice SwiftKey v nové verzi? Podělte se o své názory v diskuzi pod článkem!

Zdroje: androidpolice.com, androidauthority.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)