TOPlist

SuperSU dostává update s úplnou podporou Android 5.0

supersu titul

V Androidu 5.0 je obsažena spousta novinek a vylepšení, mnohá z nich se týkají bezpečnosti a přidělali vrásky nejednomu uživateli a vývojáři, využívajících výhod rootnutého zařízení. Kvůli novému SELinuxu totiž přestala fungovat většina aplikací vyžadujících root. Není to tak dávno, co jsme informovali, že známý vývojář vystupující pod přezdívdívkou Chainfire vydal betaverzi populární aplikace (nejen) pro správu rootovských oprávnění – SuperSU. Právě tato betaverze měla problémy s aplikacemi vyžadujícími root přístup na Androidu 5.0 řešit, nebyla však z pochopitelných důvodů dostupná na Google Play. Beta test aplikace dopadl dobře a tak mohla být stabilní verze optimalizovaná pro Lollipop uvolněna ke stažení skrze Google Play.

SuperSU

Vedle zprovoznění aplikací, vyžadujících rootovská oprávnění přichází Chaifire v nových verzích aplikace SuperSU s dalšími vylepšeními. Mezi ně patří například možnost změny vzhledu ikony aplikace, úpravy pro lepší funkčnost v kombinaci s TWRP recovery. Změny se dotkly také vizuální stránky aplikace a ta nyní obsahuje téma ve stylu material designu, zatím však pouze na zařízeních s Lollipopem. Chainfire zároveň dodává, že kvůli složitější implementaci material designu na širokou škálu zařízení s různými rozlišeními displeje a rozličnými verzemi Androidu neplánuje v dohledné době žádné větší zásahy do designu aplikace.

Aktualizovanou aplikaci SuperSU stáhnete z Google Play

SuperSU
SuperSU

 

Zdroj: XDA-developers.com, AndroidPolice.com

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)