Ticwatch 2: Stylové chytré hodinky s GPS a podporou aplikací z Android Wear

Stylove chytre hodinky Ticwatch 2 – nahled

Chytrých hodinek na trh stále přibývá a čas od času se ukáže model, který nás zaujme. Stylové chytré hodinky Ticwatch 2 nabídnou povedený design, slušnou hardwarovou výbavu, vlastní systém i podporu Android Wear aplikací.

Ticwatch 2: Stylové chytré hodinky na KickStarteru

Startupové hodinky nám svým vzhledem trochu připomínají známé LG Urbane, které se nám ale po stránce designu líbí. Kulatý 1,4″ OLED displej a vzhled analogových hodinek. To je kombinace, které dává nyní většina zákazníků přednost, ačkoliv před lety vládly spíše „hranaté“ displeje. Stylové chytré hodinky Ticwatch 2 jsou na tom dobře také výbavou.

Ticwatch 2 specifikace

  • displej: 1,4″, OLED, 400×400 px
  • CPU: MTK MT2601, dvě jádra, 1,2 GHz
  • paměť: 512MB RAM, 4 GB vnitřní
  • konektivita: Wi-Fi, Bluetooth, GPS, Glonass, Beidou
  • senzory: akcelerometr, senzor srdečního tepu, gyroskop, proximity
  • baterie: 300 mAh, bezdrátové nabíjení
  • odolnost IP65, reproduktor, mikrofon
Stylove chytre hodinky Ticwatch 2

Vlastní systém s podporou Android Wear aplikací

Ticwatch 2 nedostaly Android Wear, ale vlastní systém, který může v režimu kompatibility aplikace pro Android Wear používat. To je jistě velkou výhodou, neboť spoustu modelů chytrých hodinek s vlastním systémem sužuje právě nedostatek aplikací. Zmiňme ještě podporu hovorů díky zabudovanému reproduktoru a mikrofonu či otočný ciferník pro ovládání (podobně jako Samsung Gear S2). Díky přítomnosti GPS a vlastní paměti můžete vyrazit sportovat i bez telefonu, vaše snaha bude přitom přesně zaznamenána a můžete poslouchat hudbu skrze Bluetooth sluchátka. Autoři se vyjádření výdrže trochu zdráhají, uvádí však číslo 20 hodin při normálním používání, což rozhodně není oslnivá hodnota.

Stylove chytre hodinky Ticwatch 2 - 12

Cena a dostupnost

Stylové chytré hodinky Ticwatch 2 přijdou na trh ve 4 variantách, kde nejlevnější 2 verze vyjdou na 199 dolarů (cca 5000 Kč), verze s koženým páskem na 249$ (cca 6000 Kč) a verze s kovovým páskem pak na 299$ (cca 7 300 Kč). Díky předobjednávce na Kickstarteru však můžete ušetřit a nejlevnější model získat již za 139$ (cca 3400 Kč). První kusy by se měly k zákazníkům dostat na konci září.

Zaujaly vás chytré hodinky Ticwatch 2?

zdroj: wareable.com

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)