TOPlist

Svět miniatur ve Street View: Milujete technologie a modely zároveň?

Street View – Miniatur wunderland – náhleďák

Google Street View je skvělý způsob, jak prozkoumat svět z pohodlí vašeho telefonu či počítače. V současnosti můžete ve Street View navštívit takové množství zajímavých míst, jaké byste za svého života pravděpodobně stihnout nemohli. Google se vždy jednou za čas rozhodne, že do Street View přidá i něco, co není možné vidět ze silnice či stezky. Před časem tak přibyla podmořská procházka či výšlap na Mount Everest. Nyní Google přidává další z lokalit, která je svým způsobem podobná jako ty ostatní, ale přitom úplně jiná. Jedná se o zemi, ve které vám celý svět leží u nohou. Jedná se o zemi Miniatur Wunderland.

#MiniView: Das Miniatur Wunderland auf Google Maps

#MiniView: Das Miniatur Wunderland auf Google Maps

Obdiv tentokrát nepatří jen Street View

Miniatur Wunderland se nachází v německém Hamburku. Jedná se největší modelovou železnici na světě (13 km kolejí, 900 vlaků, 12 000 vagonů, 1 300 m2 plochy a více než 200000 miniaturních občanů), která vás sveze napříč celým světem jakoby nic. Tedy, říkáme sice modelová železnice, ale více to připomíná model světových metropolí a středisek. Je sice pravdou, že železnici tu potkáte naprosto všude, ale k vidění je i funkční model fiktivního letiště, včetně odlétajících a přistávajících letadel, Hamburský přístav s plujícími loděmi nebo rakouské Alpy plné sjíždějících panáčků. Dobrá, označení „celý svět“ bereme také zpět, v podstatě zde najdete jen německy mluvící země s několika zastávkámi ve Skandinávii a několika v americké zkratce z Las Vegas ke Grand Canyon přes Mys Canaveral.

Miniatur Wunderland ve Street View

 

Jedná se o největší miniaturní dílo na světě vůbec.  Nic tak maličkého a přitom tak obrovského na světě nemá obdoby. Aby zde vše fungovalo jak má, musí celou plochu ovládat 46 počítačů. Teprve teď možná některým začíná docházet, o jak obrovské infrastruktuře se tu vlastně bavíme. Současným stavem ale Miniatur Wunderland nekončí. Tohle miniaturní dílo se staví již od roku 2000, což samo o sobě říká, kolik práce na něm museli ti zruční chlapíci nechat. Práce jsou ale naplánované až do roku 2020, přičemž mají jasno, co vše přibyde. Nikdo ale nevylučuje, že i později bude jejich model růst dál.

Miniatur Wunderland

Pokud tedy hledáte tip na výlet (ať už ve StreetView nebo vlakem), máte od nás zajímavý tip, který by v té opravdové variantě mohl stát opravdu za to. Vždyť Hamburk přece není ještě tak daleko.

[button-green url=“https://www.google.com/maps/about/behind-the-scenes/streetview/treks/miniatur-wunderland/#intro“ target=“_self“ position=“center“]Země Wunderland ve StreetView[/button-green]

Zdroj: Phandroid

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)