Star Wars ovládly už i Google služby. Zvolte si stranu

Star Wars

Sedmý díl Star Wars s podtitulem The Force Awakens je bezesporu jedním z nejočekávanějších filmů letošního roku a pro nejednoho fanouška jistě i nejočekávanějším filmem posledních let. Jak se premiéra tohoto filmu postupně blíží, roste kolem něj i mánie, do které se teď nechal zatáhnout i samotný Google.

Tento internetový gigant vás na adrese google.com/starwars nechá vybrat ze světlé a temné strany Síly a následně dle vaší volby upraví téma nejen webových, ale také mobilních aplikací.

Star Wars 3

Změny by se měly týkat těchto aplikací a služeb:

  • Android Wear
  • Kalendář Google
  • Chrome
  • Chromecast
  • Gmail
  • Inbox
  • Mapy Google
  • Vyhledávání Google
  • Překladač Google
  • Waze
  • YouTube

Novinku jsme se rozhodli sami vyzkoušet a níže vám přinášíme několik postřehů, Google sám však uvádí, že v případě některých aplikací může změna motivu trvat i několik hodin, jiné změny jsou zase na první pohled jen těžce postřehnutelné.

https://www.youtube.com/watch?v=HWNY57CAY5U

Android Wear

Začneme bohužel novinkou, kterou si uživatele v ČR musí nechat ujít. Aplikace Star Wars od Disney se totiž ve spolupráci s Googlem dočkala aktualizace, která přinesla nový interaktivní ciferník pro chytré hodinky s operačním systémem Android Wear. Aplikace Star Wars u nás bohužel není dostupná.

7c370dc50c070b7cb7d9975567ebecaa?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Chrome

Desktopový prohlížeč Chrome se dočkal rozšíření, díky kterému po každém otevření nové záložky uvidíte některou z fotografií z připravovaného filmu Star Wars: The Force Awakens. Fotografie se zobrazují dle strany Síly, kterou jste si zvolili.

Star Wars chrome

Gmail

Schránka Gmailu se pro změnu dočkala nového tématu a sice ve své desktopové podobě. Při načítání schránky můžete nově vidět světelný meč a následně na jejím pozadí scénu z filmu – obojí pochopitelně laděné do barev a stylu světlé, nebo temné strany Síly.

Mapy Google

Změny se udály i ve službě Mapy Google. Zatímco na webu jsme se dočkali (zatím?) jen záměny Street View panáčka za bojovníka rebelů či stormtroopera, v mobilní aplikaci jsou změny na první pohled lépe viditelné. U některých uložených adres se nově zobrazují obrázky „dopravních prostředků“ z univerza Star Wars a namísto obvyklé šipky vidíme při spuštěné navigaci stíhače X-Wing, nebo TIE Fighter.

Waze

Pravděpodobně nejzajímavějších novinek se dočkala populární navigace Waze. Přibyl v ní nový hlas navigátora a sice C-3PO, v navigaci mu pak pomáhají R2-D2 a BB-8. Bohužel, hlas C-3PO není (zatím?) v češtině a spokojit se tak budete muset s angličtinou, italštinou, španělštinou, francouzštinou atd… V průběhu navigování se můžete setkat také se stormtroopery, TIE fightery, světelnými meči či výjímečně také droidy R2-D2 a BB-8 sbíráním kterých získáte bonusové body.

Star Wars Waze

YouTube

Nového tématu se dočkal také přehrávač v populární streamovací službě YouTube. Přebarvení ve stylu světlé nebo temné strany dostala časová osa a posuvník hlasitosti. Při regulaci hlasitosti navíc můžete slyšet zvuk zapínajícího se světelného meče.

star wars youtube

Jak se vám témata služeb a aplikací Google líbí? Nalezli jste další změny ve stylu Star Wars? Podělte se s námi v diskuzi!

Zdroj: TechnoBuffalo.com.

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)