TOPlist

Vyzkoušejte si živou tapetu ze Sony Xperie Z2!

sony_ico

Na veletrhu Mobile World Congress, který proběhl minulý týden v Barceloně, byla představena celá řada zajímavých novinek. Jednou z nich byla i nová vlajková loď Xperia Z2 japonského výrobce Sony. Novinka se sice na pulty prodejen dostane až za několik týdnů, nicméně již dnes můžete zakusit alespoň část zkušenosti, kterou získají její budoucí majitelé. Na Internetu se totiž objevila živá tapeta, kterou si můžete stáhnout a nainstalovat na svůj telefon.

Tapeta je jednoduchá a elegantní, zobrazuje animovaný abstraktní vzor v několika barvách, který reaguje na doteky prstem. K dispozici je celkem sedm barevných variant (fialová, růžová, červená, oranžová, žlutá, zelená, modrá), mezi nimiž lze přepínat rychlým tahem prstu přes obrazovku (manuální nastavení vlastní preferované barvy není možné).

Živá tapeta z telefonu Sony Xperia Z2 Živá tapeta z telefonu Sony Xperia Z2

Živá tapeta z telefonu Sony Xperia Z2 Živá tapeta z telefonu Sony Xperia Z2

Živá tapeta z telefonu Sony Xperia Z2 Živá tapeta z telefonu Sony Xperia Z2

Tapetu můžete instalovat na zařízeních s Androidem 4.1 Jelly Bean a novějším – redaktoři serveru DroidViews ji úspěšně otestovali na Nexusu 5, HTC One (s CyanogenModem 11), Sony Xperii Z1 a Samsungu Galaxy Note III. Na všech uvedených zařízeních tapeta fungovala, jen na Galaxy Note III se ukázalo pouze barevné pozadí bez vzorů. Stejnou zkušenost jsme získali i my, když jsme tapetu nainstalovali na redakční Samsung Galaxy S III s CyanogenModem 10.2.

K nainstalování tapety je nutné mít povolenou instalaci aplikací z neznámých zdrojů (Systémová nastavení-Zabezpečení-Neznámé zdroje).

Stahovat můžete přes následující odkaz.

Na závěr je vhodné upozornit na fakt, že tapeta používá celkem dost RAM (zhruba mezi 20 až 45 MB) a nemusí se jednat o finální verzi.

Zdroj: DroidViews a XDA Developers.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (17)