TOPlist

Spotify se v nové aktualizaci naučilo česky

Spotify v češtině

Spotify je dostupný v češtině! Postaral se o to mobilní operátor O2, který spolupracoval přímo s vývojáři. Prvním uživatelům již byla aktualizace nabídnuta. Pro další bude postupně uvolňována během následujících týdnů.

Spotify v češtině i na webu

Kromě samotné aplikace, bude lokalizován i web. “Díky naší nabídce si Spotify v České republice našlo řadu nových příznivců a věříme, že díky české verzi se jejich počet ještě zvýší,“ popisuje Jindřich Fremuth, ředitel divize Rezidentní zákazníci v O2. Rollout české verze proběhne postupně v průběhu následujících týdnů, nicméně pro některé už je aktualizace dostupná. Jak to vypadá, se můžete podívat níže. Škoda jen, že nejsou přeložené i samotné hudební kategorie.

Češi poslouchají nejvíce aktuální hity

Kromě novinky ohledně české lokalizace, vydalo O2 také infografiku s mnoha zajímavými údaji. Více než 60% lidí využívá Spotify alespoň jeden den v týdnu. Ve všech věkových skupinách je mezi uživateli více můžu než žen. Největší zastoupení, co se týče operačních systémů, má Android, a to celých 60%. Na druhém místě je iOS s 35%, zbytek si rozdělil Windows Phone a BlackBerry OS 10.

Spotify: Music and Podcasts
Spotify: Music and Podcasts

Co se pak týče samotného obsahu, co se poslouchá, tak jasně vedou aktuální hity. V zahraničních to je Ed Sheeran, Coldplay nebo Justin Bieber. Českým umělcům vévodí skupiny Chinaski, Kryštof a zpěvák Ben Cristovao.

Je pro vás důležitá česká lokalizace u aplikací?

zdroj: TZ

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)