Spolujízda BlaBlaCar startuje: Svezte se do práce i do Chorvatska

blablacar aplikace

Služeb od obyčejných lidí pro obyčejné lidi za pomocí chytrých aplikací stále přibývá. Už se můžete bezpečně ubytovat u někoho doma skrze AirBnb, přenocovat zdarma a kulturně se obohatit díky Couchsurfingu a vyhnout se taxíkům pomocí Uberu. Dnešním dnem na český a slovenský trh vstupuje oblíbená služba BlaBlaCar, která se soustředí na dálkovou spolujízdu. Jak funguje a podaří se vám ušetřit na dopravě?

BlaBlaCar ušetří peněžence i životnímu prostředí

BlaBlaCar funguje již v mnoha zemích a soustřeďuje se na dálkovou spolujízdu. Nejedná se o žádné taxi nebo napodobeninu Uberu, BlaBlaCar nemá zajistit řidiči výdělek jako takový a rovněž vás nesveze na přivolání kdekoli po městě. Spolujízda se domlouvá s konkrétním řidičem i několik dnů dopředu a jedná se o převoz na delší vzdálenosti, například frekventovaná trasa z Ostravy do Prahy, jízdy na festivaly nebo kamkoliv jinam.

členové_BBC_image_foto

Nižší náklady na benzín a společnost při jízdě

Řidič si stanoví při zadávání cesty svou cenu, která mu sníží náklady na benzín. Vy se na základě jeho hodnocení, profilu a právě stanovené ceny můžete rozhodnout, zda se do vašeho cílového města svezete s konkrétním řidičem nebo si vyberete jiného. Výhodou je oboustranná komunikace předem – přesně víte, s kým budete auto pár hodin sdílet.

How Does BlaBlaCar Work? | BlaBlaCar UK

How Does BlaBlaCar Work? | BlaBlaCar UK

Jízdomat se spojil s BlaBlaCar

Možná je vám služba již povědomá skrze Jízdomat, který funguje na podobném principu. Dnešním dnem se obě společnosti spojily a existovat bude už pouze oblíbený BlaBlaCar. Stávající uživatelé ale mohou své profily snadno přenést do nové aplikace.

Výhodou pro uživatele volící si tuto formu přepravy jsou menší náklady řidiče na cestu, kterou by podnikl tak či onak a společnost. Případný spolujezdec může ušetřit oproti vlakové nebo autobusové dopravě, vždy však záleží na řidičem stanovené ceně. Pro ženy navíc funguje i možnost zvolit si ryze ženskou posádku auta.

Svezte se díky aplikaci i do Chorvatska

Pokud se navíc budete chtít vydat autem i za hranice, nic vám v tom nebrání. BlaBlaCar funguje prozatím ve 22 zemích s 25 miliony uživateli a všude na stejném principu. Můžete se tak v období letních dovolených svézt například i do Chorvatska. Samotná Android aplikace je přehledně zpracovaná a samotného vedení účtu i registrace jsou zdarma. Vyzkoušíte novou službu?

BlaBlaCar: Carpooling and Bus
BlaBlaCar: Carpooling and Bus

zdroj: tisková konference, tisková zpráva

Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)