Společnost Nvidia ukázala novinky: Chytrá auta a lepší Shield TV

Společnost Nvidia

Společnost Nvidia si na veletrh CES 2017 připravila několik produktů, v čele s novou verzí Shield TV. To ale nebylo jediné, firma prozradila také své plány do budoucnosti, co se týče umělé inteligence a chytrých automobilů.

Zvykejme si, společnost Nvidia už není jen o grafických kartách

Jako první se podíváme na nový model Shield TV, což je ve zkratce streamovací zařízení, které se připojuje k televizi. Oproti předchůdcům můžeme vidět nový design, další novinkou je, že přímo v balení bude dostupný herní ovladač i dálkové ovládání, takže odpadá nutnost dokupování příslušenství.

shield_tv

Nová Shield TV podporuje 4K rozlišení, HDR a má mít třikrát větší výkon, než kterékoliv jiné streamovací zařízení na trhu, chlubí se společnost Nvidia. Momentálně podporuje Shield například Amazon Video, Netflix, YouTube anebo Google Play Filmy. Samozřejmě Nvidia je i o hrách, streamovací nabídka her se stále rozrůstá, brzy by se měly rozšířit i o poslední hry od Ubisoftu jako je Watch Dogs 2, Assassin’s Creed Syndicate anebo chystaný For Honor.

Podpora Google Assistant

V nejbližších měsících dostane navíc Shield TV podporu umělé inteligence od Googlu, kterou můžeme znát z Pixel telefonů, nebo chytrého reproduktoru Google Home. Kromě klasických povelů, půjde také hlasem ovládat hledání obsahu, pauzování videa nebo například jeho přetáčení. Shield půjde také díky technologii SmartThings napojit na více než 200 zařízeních v chytré domácnosti.

shield_tv_lifestyle_2

Shield TV bude dostupný již 16. ledna, a to za cenu 5999 Kč. V balení najdeme oba ovladače. Bude existovat také Pro verze, která navíc nabídne 500 GB disk. Ta přijde o několik dní později a bude stát 8999 Kč.

Nvidia v automobilech

Umělou inteligenci chce také Nvidia rozšířit do automobilů. Oznámila se spolupráce s Audi, v jejichž autech se objeví Nvidia co-pilot. Nebude se jednat o auto pilota, jak je z názvu jasné, technologie od Nvidie má za úkol snížit riziko dopravních nehod a zpříjemnit jízdu. Na autonomní řízení se v Nvidii zaměřuje jiný projekt. Systém je založený na mnoha senzorech a mikrofonech, které budou monitorovat vše kolem vozidla, jako třeba dopravní značky, proti jedoucí auta apod. Pod dozorem ale bude i vnitřek aut, systém bude sledovat, kam se řidič dívá, nebo bude odezírat ze rtů, v případě, že by povely nešly slyšet přes hlasitou hudbu.

NVIDIA CEO

“Věříme v budoucnost, kdy bude umělá inteligence vozit lidi, anebo na ně bude ve vozidlech dohlížet,” řekl CEO společnosti Nvidia Jen-Hsun Huang. První automobily s pokročilou umělou inteligenci by se mohly začít na trhu objevovat od roku 2020.

Těšíte na umělou inteligenci v podobě, kterou chystá Nvidia?

Zdroj: TZ

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)