Soupeř pro Nexus 7: Kindle se Snapdragonem 800

amazon-tablets2

Produkty pod značkou Kindle má mnoho uživatelů asociovaných s oblíbenou řadou čteček elektronických knih, jenže celá „rodinka“ je o něco větší. Zahrnuje totiž i produkty Kindle Fire, což jsou v podstatě androidí tablety s brandem obrovského zahraničního nákupního webu Amazon. Útočí především nízkou cenou (ale nikoli v Čechách) a celkovou kvalitou. Momentálně se na trhu nacházejí dva bráchové: Kindle Fire HD 7“ a Kindle Fire HD 8,9“. Úhlopříčka je tedy jasná, oba jsou vyzbrojeni dvoujádrovými procesory na frekvenci 1,5 GHz, oba mají slušných 32 GB úložného prostoru a – světe, div se – oba jedou na Androidu 4. Jenže je na čase předat žezlo nové generaci, která si brousí zuby na pozici, na které momentálně trůní Nexus 7.

amazon-tablets

Z neoficiálních zdrojů pronikly informace, že to Amazon myslí vážně a zbrojí do plné polní. Jen považte: sedmipalcový Kindle Fire HD bude mít rozlišení 1920×1200 pixelů, čtyřjádrový Snapdragon 800 a pravděpodobně 2 GB RAM. Přepokládá se i přítomnost přední webkamerky a variant s Wi-Fi a LTE. Přístroj bude pohánět Android 4.2.2 a teoreticky by měl být k dispozici ve variantách se 16, 32 a 64 GB úložného prostoru.

Druhým modelem pak bude nástupce Kindle Fire HD 8,9“, který bude obdařen displejem s rozlišením 2560 x 1600 pixelů, přičemž ostatní parametry by měly být shodné jako u sedmipalcového kolegy. Prý ale zůstane zachován i low-end model Kindle Fire, který si ze současného displeje 1024 x 768 polepší na variantu s rozlišením 1280 x 720 obrazových bodů. Více ale zatím není známo.

Pro zajíavost, v USA se momentálně prodává Kindle Fire HD 7“ za 199 USD, Kindle Fire HD 8,9“ za 269 USD a Kindle Fire za 159 USD. Uvidíme, zda budou v našich končinách cenově srovnatelné s novým modelem Nexus 7. Mohly by totiž být poměrně zajímavou alternativou.

kindlefireHDNexus7comp_610x423

Zdroj: Androidandme

 

Jan Olejník
O Autorovi - Jan Olejník

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)