Sony Xperia Z3 s Androidem 5.1.1 na videu

z3_android_511_ico

Jistě není pochyb o tom, že japonský výrobce Sony Mobile chystá a v současné době již testuje nejnovější firmware pro svá zařízení řady Xperia Z. Nejstarší model této generace – Xperia Z – by měl údajně dostat aktualizaci v průběhu srpna. Updatu se (skoro jistě o něco dříve) dočká také stále ještě aktuální vlajková loď Sony Xperia Z3.

Na Internetu se koncem uplynulého týdne objevilo neoficiální video z chilské webové stránky, na kterém je vidět Xperia Z3 D6603 s testovacím sestavením Androidu 5.1.1 Lollipop. Na snímku jsou prezentovány některé nové funkce, jako jsou například rozšířené možnosti Wi-Fi a Bluetooth konektivity skrze oznamovací oblast. Kromě toho můžete vidět také nové animace a inovované ikony v sekci systémového nastavení.

Nové sestavení firmware pro zařízení Sony Xperia se také objevilo v záznamech webu Handset Detection, kde byly zachyceny buildy s čísly 23.4.A.0.279 a 23.4.A.0.248.

EXCLUSIVO: Android 5.1.1 Lollipop Sony Xperia Z3 WAYERLESS

EXCLUSIVO: Android 5.1.1 Lollipop Sony Xperia Z3 WAYERLESS

Konkrétní číslo sestavení ve videu bohužel nespatříte, nicméně je zde vidět verze systému 5.1.1, jakož i rozšířená nabídka přepínačů pro připojení k Wi-Fi a Bluetooth v notifikacích. Ta umožňuje přímý přístup k bezdrátové síti nebo spárování zařízení Bluetooth přímo z menu.

Další změnou, viditelnou ve videu, jsou ikony v nabídce systémového nastavení, které jsou nyní plošší a světlejší, aby lépe ladily s posledními designovými trendy dle pokynů společnosti Google. Zahlédnout také můžete hudební aplikaci Music, která nahrazuje původní Walkman.

Podle posledních nepotvrzených zpráv by k oficiálnímu vydání nové verze Androidu pro Sony Xperia Z3 mělo dojít koncem tohoto měsíce, nebo na začátku června.

Zdroje: Xperia Blog, IBTimes, Wayerless, Android Authority, GSM Arena, Phone Arena.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (17)