Sony Xperia Z1 Compact: Obr v těle Davidově dorazil do redakce

Sony Xperia Z1 Compact (3)

Do redakce nám dorazila horká novinka. Jedná se o Sony Xperia Z1 Compact, která byla představena teprve před několika dny na veletrhu CES v Las Vegas. Tento drobeček se 4,3 palcovým HD displejem je v tuto chvíli jediný telefon na našem trhu, který při zachování kompaktního těla nabídne tu nejvyšší možnou výbavu. V hrudi mu tepe čtyřjádrový procesore Qualcomm Snapdargon 800 taktovaný na 2,2 GHz, který podporuje 2 GB paměti RAM, na svět se kouká 20,7 Mpx fotoaparátem a je odolný proti škrábancům, prachu a vodě podle normy IP58. Interní paměť telefonu činí pouze 16 GB, ale Sony nezapomnělo ani na slot pro paměťové karty a na rozdíl od zmenšených (a osekaných) verzí vlajkových lodí konkurence, u Z1 Compact nechybí ani na NFC.

Zde přikládáme pár prvních snímků tohoto velice očekávaného zařízení, které bude na našem trhu dostupné na konci měsíce ledna za doporučenou cenu 14 990,- Kč.

Sony Xperia Z1 Compact - porovnání velikosti

Zleva: Asus Fonepad, Oppo R819, Sony Xperia Z1 Compact, HTC Desire S

Sony Xperia Z1 Compact porovnání tloušťky s Oppo R819

Zleva: Oppo R819 – tloušťka 7,3 mm, Sony Xperia Z1 Compact –  tloušťka 9,5 mm

Sony Xperia Z1 Compact (1)

Sony Xperia Z1 Compact (2)

Sony Xperia Z1 Compact (3)

Sony Xperia Z1 Compact v trávě

Na první pohled se jedná o velice sympatický smartphone. Rychlost a plynulost prostředí se zdají být ukázková, jen fotoaparát se spouští poměrně pomalu. Zkusíme si ale ještě pohrát s nastavením a protože pro vás Xperia Z1 Compact intenzivně testujeme, brzy se můžete těšit na další postřehy i kompletní recenzi telefonu.

[aps_product_sz image=“https://www.svetandroida.cz/wp-content/plugins/sz-catalog-extend/catalog-default.png“ title=“Katalog Android zařízení“ subtitle=“Specifikace, recenze, galerie, video, hodnocení, porovnávání…“ desc=“Pro více informací navštivte náš katalog zařízení.“ button=“Zobrazit katalog“]

Pokud máte k Sony Xperia Z1 Compact nějaké dotazy, napište nám je do diskuze pod článek a my se na ně v recenzi pokusíme odpovědět.

Ondřej Mika
O Autorovi - Ondřej Mika

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (33)