Sony Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR a Xperia Tablet Z dostávají Android 4.3

sony_43_ico

Japonská společnost Sony se patrně rozhodla nadělit svým zákazníkům dárek k Vánocům a včera začala uvolňovat aktualizaci na Android 4.3 Jelly Bean pro telefony Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR a tablet Xperia Tablet Z. Jedná se o firmware s číslem 10.4.B.0.569 a majitelé těchto zařízení se kromě oprav mohou těšit na následující nové funkce a vlastnosti:

    • Operační systém Android 4.3 přináší vylepšení v rámci projektu „Butter“ s plynulejším a rychlejším uživatelským rozhraním.
    • Z aktuální vlajkové lodi přichází funkce Smart Social Camera.
    • Nativní aplikace jsou aktualizovány na nejnovější verze. Updatu se dočkaly například Messaging, MyXperia, Smart Connect, Small apps, TrackID, Sony Select a další programy.
    • Multimediální aplikace Sony – WALKMAN, Album a Filmy s integrací cloudové služby Sony Entertainment Network nabídnou intuitivnější uživatelské rozhraní, bezproblémový přístup k lokálnímu i cloudovému obsahu.
    • Možnost kompletní změny uživatelského rozhraní skrze „Xperia Témata“, kdy bude možné stáhnout balíčky s UI ze Sony Select.
    • Lepší zabezpečení pro firemní zákazníky sladěné s vlastním řešením Xperia in Business.
Sony Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR a Xperia Tablet Z dostávají Android 4.3 Sony Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR a Xperia Tablet Z dostávají Android 4.3

  • Režim STAMINA – aktualizovaná verze aplikace pro správu napájení, nyní s inovovaným rozhraním a dalšími inteligentními možnostmi pro prodloužení životnosti baterie.
  • Xperia Tablet Z dostane „Omezené profily“, umožňující vytvářet izolované bezpečné prostory s individuálním ukládáním dat, domovskými obrazovkami, widgety a nastaveními.

Android 4.3 zatím dostaly Sony Xperia Z1 a Xperia Z Ultra. Očekává se, že jako další bude na řadě Xperia SP, následovat by mohly Xperia T, Xperia TX a Xperia V. Podle některých zdrojů by se uvedené modely mohly dočkat updatu již následující pondělí.

Zdroje: Blog Sony Mobile, Android Central, Android Authority, Mobil Telefon a Android Police.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (126)