TOPlist

Pozdě, ale přece. Sony Xperia M5 dostává Android 5.1

xperia-m5-gallery-3-1280×840-3a5a768383c14930850c69d3be833004

Společnost Sony představila aktuální generaci voděodolného modelu vyšší-střední třídy Xperia M5 spolu s dostupným obrem v podobě telefonu Xperia C5 Ultra před necelým půl rokem. Nyní první z jmenovaných, tedy Xperia M5, dostává aktualizaci na novější verzi operačního systému Android. Marshmallow však nečekejte, jedná se totiž o Android 5.1 Lollipop.

Již při představení jsme se pozastavili nad tím, že telefony běží už tehdy na starším Androidu 5.0 a nikoli na verzi 5.1, Sony nás však po představení Androidu 6.0 ubezpečilo, že aktualizaci na něj oba telefony dostanou. Některé modely z dílny tohoto japonského výrobce pak měly Android 5.1 přeskočit a tím urychlit příchod aktualizace na Marshmallow. Nejsme si moc jisti tím, proč Sony právě u modelu Xperia M5 Android 5.1 nepřeskočilo, zvlášť když aktuálně již testuje Marshmallow pro některé své modely. Každopádně dobrou zprávou je alespoň to, že na podporu pro tento model nezapomíná a věnuje se i jeho aktualizacím.

Vedle nové verze Androidu aktualizace přináší také lepší správu operační paměti, možnost použít chytré hodinky Sony SmartWatch 3 jako dálkovou spoušť fotoaparátu a vylepšení pro ovládání hlasitosti. Sony nezapomnělo ani na lednový bezpečnostní balíček. Aktualizace se týká jak modelu Xperia M5, tak Xperia M5 Dual a je vypouštěna po vlnách. Aktuálně není známo, kdy dorazí i k nám.

Dorazil už Android 5.1 také na váš telefon Xperia M5?

 

Zdroj: XperiaBlog.net

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)